21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljenii scapă de un drum la CEC

Doljenii scapă de un drum la CEC

Serviciul Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă anunţă că, începând de luni, taxa pentru eliberarea cazierului judiciar în regim de urgenţă se va plăti la poliţie.

Măsurile pentru îmbunătăţirea serviciilor publice ajung şi în judeţul Dolj. Dacă, deocamdată, nu a fost posibilă eliberarea permiselor de conducere, certificatelor de înmatriculare în două ore şi a cazierului pe loc în Dolj, cetăţenii vor scăpa de un drum la CEC.
Serviciul Cazier Judiciar şi Evidenţă Operativă a anunţat că, începând cu 18 iunie, persoanele care doresc să obţină certificatul de cazier judiciar în regim de urgenţă se pot prezenta la Secţia 4 Poliţie, din strada Păltiniş, nr. 10, atât pentru achitarea taxei de urgenţă, cât şi pentru depunerea cererii în acest sens. Până acum era nevoie de patru drumuri pentru obţinerea cazierului, unul pentru plata taxei de urgenţă la CEC, unul la Poştă pentru timbre fiscale şi două pentru depunerea cererii şi ridicarea cazierului. Conform unui comunicat emis miercuri de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, această instituţie şi Direcţia Finanţelor Publice Dolj – Trezorerie vin în sprijinul cetăţenilor care solicită eliberarea certificatului de cazier judiciar în regim de urgenţă prin reducerea deplasărilor, dar şi a timpului de aşteptare.

Cazierul judiciar

Eliberarea certificatului de cazier judiciar se face în termen de trei zile lucrătoare, în regim de urgenţă,pentru persoanele născute atât în judeţul Dolj, cât şi în celelalte judeţe. În cazul în care se doreşte eliberarea unui astfel de document, însă în regim normal, termenul de eliberare este de zece zile lucrătoare pentru cetăţenii născuţi în judeţul Dolj şi 30 de zile lucrătoare pentru cei născuţi în alte judeţe. Certificatul de cazier judiciar este valabil şase luni de la data eliberării şi numai în scopul pentru care a fost eliberat. Pentru a obţine certificatul de cazier judiciar sunt necesare următoarele acte: actul de identitate (buletin de identitate/carte de identitate ori carte de identitate provizorie); timbru fiscal, în valoare de un leu; chitanţă în valoare de cinci lei în cazul în care se doreşte eliberarea documentului în regim de urgenţă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS