6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDescindere a procurorilor DNA la Curtea de Conturi a României

Descindere a procurorilor DNA la Curtea de Conturi a României

Procurorii DNA au făcut astăzi o descindere la Curtea de Conturi pentru a verifica documente legate de o licitaţie din 2002 a Ministerului Sănătăţii, la care au fost sesizate nereguli, dar pe care experţii Curţii nu le-au descoperit, informează NewsIn.
O echipă de anchetatori condusă de procurorul Emilian Eva de la Secţia a ll-a de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA a ajuns la sediul Curţii de Conturi în această dimineaţă şi a făcut verificări între orele 9 şi 12. Procurorii au solicitat actele secţiei Curţii de Conturi care a efectuat un control la Ministerul Sănătăţii pentru a verifica modul în care s-au făcut anumite achiziţii de dispozitive medicale în anul 2002.
În urma controlului la Ministerul Sănătăţii, Curtea de Conturi a stabilit că licitaţia s-a desfăşurat corect. Ulterior, Direcţia Naţională Anticorupţie a primit mai multe sesizări legate de organizarea licitaţiei. Procurorii au făcut la rândul lor un control la Ministerul Sănătăţii şi au stabilit că prin neregulile de la respectiva achiziţie s-ar fi produs un prejudiciu estimat la 6,6 miliarde de lei vechi. Ministerul nu s-a constituit parte civilă în dosar invocând tocmai raportul Curţii de Conturi care arăta că instituţia nu ar fi fost prejudiciată în urma licitaţiei pentru achiziţia de sterilete.
Anchetatorii au mai solicitat odată Curţii de Conturi să le pună la dispoziţie actele în baza cărora s-ar fi stabilit că nu există nereguli în organizarea licitaţiei de la Ministerul Sănătăţii. Curtea de Conturi a refuzat astfel încât, în urmă cu două săptămâni, procurorii i-au amendat pe experţii instituţiei. Este vorba despre aşa-numita "Afacere Steriletul" referitor la o licitaţie a ministerului în vederea achiziţionării a 18.000 de sterilete, care trebuia distribuite gratuit printr-un program al Ministerului Sănătăţii şi care ar fi fost cumpărate la un preţ de 37 de ori mai mare faţă de cel de pe piaţa farmaceutică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS