10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCartea cea mai lungă - în Piaţa socio-umană

Cartea cea mai lungă – în Piaţa socio-umană

Preşcolari, elevi de gimnaziu şi de liceu s-au adunat ieri în Piaţa socio-umană din Craiova la acţiunea „Cartea cea mai lungă“, din cadrul campaniei „Te-am prins citind, te premiem“ lansate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Facultatea de Litere, Gazeta de Sud şi Radio Sud fiind parteneri media.
Proiectul urmăreşte ca tinerii craioveni să fie atraşi de cultură şi să renască în rândul lor interesul pentru lectură. Iubitorii de lectură din rândul prichindeilor şi adolescenţilor au venit cu cărţile preferate pentru a forma „Cartea cea mai lungă“. Printre cărţile preferate ale copiilor am putut regăsi: „Amintiri din copilărie“, „Legendele Olimpului“, „Cartea de Nisip“, „Valurile Timpului“, dar şi dicţionare sau enciclopedii despre serviciile web, Foxpro, Web Design, romane poliţiste sau SF. Invitaţii de onoare au fost prichindeii de la Grădiniţa nr. 21, care au venit cu cărţi de colorat, cu poezioare sau basme pe care preferă ca bunicii să le citească seară de seară.
Toţi participanţii au primit din partea organizatorilor tricouri, cărţi, dar şi diplome de cititor şi certificate de autor de carte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII