16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinancial Times: România şi Bulgaria scapă de sancţiuni

Financial Times: România şi Bulgaria scapă de sancţiuni

România şi Bulgaria vor scăpa probabil de sancţiunile Uniunii Europene, în pofida eşecului lor de a anihila corupţia şi crima organizată, comentează Financial Times, în ediţia electronică de astăzi.
Potrivit cotidianului britanic, este de aşteptat ca preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso să anunţe la 27 iunie că, deşi România şi Bulgaria au făcut progrese, niciuna nu a întreprins suficiente eforturi pentru a elimina corupţia endemică. Dacă cele două ţări vor continua să eşueze în asanarea sistemelor lor juridic şi politic, această situaţie ar putea afecta apetenţa UE de a continua extinderea în Balcani, mai scrie Financial Times.
Zbuciumul politic din România a deturnat procesul de reformă, în timp ce în Bulgaria nicio figură importantă nu a fost condamnată pentru corupţie sau crimă organizată, arată publicaţia britanică. Barroso a spus că executivul european va întocmi un raport robust despre progresele ambelor ţări. Deşi încă nu a fost luată nicio decizie finală, oficiali de la Bruxelles bine plasaţi spun că României şi Bulgariei li se va spune să accelereze reformele, dar sancţiunile vor fi păstrate ca soluţie de rezervă, potrivit Financial Times.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS