12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest al primarilor din Valea Jiului

Protest al primarilor din Valea Jiului

Primarii celor şase oraşe din Valea Jiului au semnat ieri un memoriu, pe care intenţionează să-l depună la Ministerul Transporturilor, la Ministerul Mediului şi la Administraţia Parcului Naţional Retezat.

Primarii sunt nemulţumiţi de decizia luată de Garda de Mediu de a stopa lucrările la drumul Câmpu lui Neag – Herculane. Toţi edilii au convenit să solicite astfel sprijin pentru reluarea lucrărilor. „Peste 400 de oameni îşi pierd locurile de muncă, apar cheltuieli foarte mari prin oprirea utilajelor şi toate aceste lucruri apar din motive pe care nu le înţelegem“, a declarat primarul oraşului Uricani, Dănuţ Buhăescu.
Motivul invocat de Garda de Mediu a fost legat de inexistenţa autorizaţiei de mediu, dar, potrivit lui Buhăescu, constructorul a depus documentaţia pentru obţinerea avizelor de mediu de mai multe luni, însă Administraţia Parcului Retezat nu vrea să îşi dea acordul. „Toată documentaţia a fost refăcută de Institutul de Proiectări IPTANA Bucureşti şi depusă încă din luna martie, exact cum au cerut cei de la Parcul Naţional. Cu toate acestea, Parcul Naţional Retezat nu a dat avizul, iar fără aprobarea lor nu putem obţine celălalt aviz, «Natura 2000» de la mediu“, a mai spus Buhăescu.
Pentru reabilitarea drumului Câmpu lui Neag – Herculane, anul trecut s-au cheltuit 70 de milioane de lei, investiţia totală suportată de Guvernul României fiind de 40 de milioane de euro. Lucrările la drumul Câmpu lui Neag – Herculane au început în vara lui 2006, iar la amenajarea traseului lucrează circa 400 de oameni din Uricani. Acest drum este extrem de important pentru dezvoltarea Văii Jiului, a turismului şi când va fi terminat va deveni o cale de legătura cu Vestul României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS