13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUATAA Motru, în subordinea consiliului local

UATAA Motru, în subordinea consiliului local

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă SA Motru va trece în această lună din proprietatea statului şi din administrarea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului în proprietatea privată a municipiului Motru şi administrarea consiliului local.
Transferul pachetului integral de acţiuni, care este constituit din 2.895.884 de acţiuni în valoare de 2,5 lei fiecare, se va face cu titlu gratuit. În acest fel, Consiliul Local  Motru devine acţionar unic la SC UATAA SA Motru şi îşi va exercita, după preluare, toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din aceasta.

Situaţia financiară a unităţii
      
Pe 30 aprilie, SC UATAA SA Motru înregistra datorii de 10.240 de mii de lei, din care la furnizori 7.557 de mii (6.429 la SNLO Târgu Jiu), iar la bugetul consolidat al statului 2.683 de mii. Creanţele de încasat la sfârşitul lunii aprilie se ridică la 15.714 mii de lei. Cele 17 asociaţii de proprietari ce funcţionează pe raza oraşului Motru înregistrează o datorie de 9.282 de mii de lei, iar Colegiul Tehnic Motru şi Colegiul „George Coşbuc“ au o datorie de 3.592 de mii de lei. Datorii către SC UATAA SA Motru mai înregistrează Spitalul Orăşenesc Motru şi Casa Sindicatelor. Ca măsură legală de recuperare a datoriilor restante de la populaţie, unele asociaţii de proprietari i-au acţionat în judecată pe datornici şi au trecut la executarea silită. La alte asociaţii, debitele au fost preluate prin cedare de creanţe către SC UATAA SA, care încearcă recuperarea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS