11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul European elimină restricţiile de muncă pentru artişti

Parlamentul European elimină restricţiile de muncă pentru artişti

Europarlamentarul român Ovidiu Ganţ a anunţat astăzi că, în urma votului din Parlamentul European, restricţiile pe piaţa muncii din Uniunea Europeană pentru artiştii români au fost eliminate, informează NewsIn.
Raportul privind statutul artistului, care aparţine deputatului francez Claire Gibault, a fost aprobat azi în plenul Parlamentului European de la Bruxelles. În plen, Ganţ a susţinut necesitatea unui EUROPASS – un registru profesional european pentru artişti, care să consemneze activitatea acestora. „Am solicitat statelor membre să elimine orice restricţie privind accesul pe piaţa muncii pentru artiştii din noile state membre. Nu putem accepta nici situaţia în care artişti europeni care lucrează în afara Uniunii să nu-şi poată transfera drepturile de pensie şi securitate socială la revenirea în ţara de origine, din motive pur birocratice şi de aceea solicităm o iniţiativă şi în acest sens", a declarat Ganţ.
Raportul menţionat  prevede îmbunătaţirea situaţiei artiştilor în Europa, prin crearea şi aplicarea unui cadru legal şi instituţional pentru susţinerea creaţiei artistice. Măsurile se referă la  contracte, securitate socială, asigurări de sănătate, impozitare directă şi indirectă şi respectarea normelor europene in domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS