10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO stradă prăbuşită pe zi

O stradă prăbuşită pe zi

Încă o stradă din Craiova s-a prăbuşit, după ce, în urmă cu numai trei luni, porţiunea cu pricina fusese asfaltată.
   
O nouă zi, altă stradă prăbuşită. De data asta, este vorba de o porţiune de aproape 50 mp, de pe strada Caracal, în apropierea unui important centru comercial, la doi paşi de linia de cale ferată. Din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile, asfaltul a dat semne că nu mai rezistă încă din 5 iunie. Problema a fost identificată abia ieri-dimineaţă, când strada începuse să cedeze, formându-se o groapă de toată frumuseţea în care era să ajungă mai multe maşini.
În jurul orei 13.00, la faţa locului şi-a făcut apariţia un echipaj al Companiei de Apă Oltenia (CAO) SA, care a încercat să identifice motivul prăbuşirii. „Păi, cei de la Domarcons, care au pus asfaltul, sunt de vină. Nu l-au lipit bine şi au avut loc infiltraţii de apă, prin urmare, s-a prăbuşit. Acum vom sparge o porţiune ceva mai mare, vom lua asfaltul şi ne apucăm să compactăm terenul pentru a se putea circula“, a menţionat şeful echipei de la CAO SA. La scurt timp de la începerea lucrărilor, a venit în inspecţie şi directorul companiei, Constantin Stamatoiu, care i-a avertizat pe muncitori să semnalizeze ca la carte lucrarea, pentru a evita producerea de incidente. „Lucrarea a fost a noastră. Acum trei luni am intervenit pentru a separa de branşamentul unităţii militare din zonă un cetăţean. Am încheiat contract cu cei de la Domarcons să realizeze asfaltarea. Nu pot să dau vina pe cineva pentru că şi ai noştri au fost de vină deoarece nu au făcut compactarea şi consolidarea aşa cum trebuia“, a menţionat Stamatoiu.

Vinovatul, în vizorul primăriei

Indentificarea vinovatului va constitui obiectul unei anchete care va fi făcută în zilele următoare de specialiştii Primăriei Craiova. Şeful Corpului de Control Gospodărire Comunală, Dan Dobrescu, a explicat că, dacă prăbuşirea s-a făcut din cauza unor lucrări de proastă calitate, vor fi luate măsuri împotriva vinovaţilor. „Amenda, dacă va exista, va fi aplicată cel mai probabil Companiei de Apă Oltenia SA, pentru că ea este beneficiara lucrărilor. Inspectorii primăriei nu au ajuns încă la faţa locului şi nu au identificat cauzele. Fundaţia şi compactarea erau în sarcina ei, iar asfaltarea în sarcina firmei de specialitate cu care a încheiat contractul“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.
În schimb, directorul SC Domarcons, Dan Dumitru, deşi nu fusese încă informat cu privire la incidentul de pe strada Caracal, a menţionat că vina nu poate fi a firmei pe care o conduce. „Nu ştiu acum ce prevede contractul încheiat cu cei de la Ape pentru acea lucrare, însă, de obicei, noi doar turnăm asfaltul în asemenea situaţii. În plus, asfaltul s-a prăbuşit pentru că terenul de sub el fie nu era compactat, fie a fost distrus din cauza apei“, a încheiat Dan Dumitru.
Aseară, angajaţii Companiei de Apă şi-au dat seama că strada era la un pas să se prăbuşească, nu din cauza lucrărilor efectuate de Domarcons, ci a conductei de alimentare cu apă aflată în proprietatea companiei. „Am descoperit că ţeava de alimentare cu apă, care are o vechime de 30 de ani, era spartă, iar apa care ieşea pe sub canalizare a dizlocat pământul. De aceea s-a lăsat şi strada în jos. Noi am mai intervenit în zonă acum câteva luni şi am manşonat o porţiune spartă, dar orice am face vechimea îşi spune cuvântul. Sîmbătă seara de la ora 11 şi până duminică la 3 dimineaţa vom opri apa în cartierul Valea Roşie şi vom înlocui 20 de metri din respectiva ţeavă“, a declarat directorul companiei, Constantin Stamatoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU