12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada Brestei, violată şi abandonată

Strada Brestei, violată şi abandonată

Firma care a realizat noua reţea de alimentare cu gaz metan pe strada Brestei este pe lista neagră a Primăriei Craiova, după ce a depăşit termenul de reabilitare a carosabilului distrus în timpul desfăşurării lucrărilor.

Strada Brestei a fost în lucru nepermis de mult, au decis ieri inspectorii municipalităţii din Bănie. Funcţionarii au întocmit deja documentaţia pentru sancţionarea firmei Schnell Leitung SA Ploieşti, care a executat un obiectiv al Distrigaz Sud de alimentare cu gaz metan, cu 1.000 de lei, din cauză că aceasta a depăşit termenul de reabilitare a carosabilului prevăzut în autorizaţia de spargere a străzii. „Artera trebuia adusă la starea în care se afla înainte de începerea lucrărilor de acum câteva luni. Nu ştiu exact cu cât a fost depăşit termenul, dar colegii mei au verificat actele şi au constatat că a trecut prea mult timp de la data-limită. Chiar dacă are contract cu altă firmă pentru lucrările de asfaltare şi întreţinere drumuri, societatea care a primit autorizaţia de spargere (Schnell Leitung – n.r.) va fi sancţionată cu 1.000 de lei amendă astăzi (ieri – n.r.)“, a spus Dan Dobrescu, şeful Corpului de control gospodărire comunală al Primăriei Craiova. Gheorghe Ştefan, şeful şantierului de pe strada Brestei al Schnell Leitung, nu a ascuns faptul că a întârziat refacerea carosabilului, dar susţine că firma a făcut tot ce putea pentru a evita situaţia.
„Avem contract cu o societate de construcţii pentru lucrările de profil. E adevărat, noi am finalizat reţeaua şi am efectuat şi probele de ceva vreme. Am anunţat însă partenerul nostru, SCT Bucureşti, încă de atunci că trebuie să refacă asfaltul pe care noi l-am spart, conform contractului încheiat între noi. Reprezentanţii SCT au justificat că nu pot interveni din cauza ploii“, a declarat Gheorghe Ştefan. Reprezentanţii firmei SCT Bucureşti nu au putut fi contactaţi.

SCT, bună de plată

Reprezentantul Schnell Leitung de la Craiova, Gheorghe Ştefan, nu s-a pronunţat în privinţa recuperării sumei pe care, cel mai probabil, societatea va trebui s-o vireze la buget cu titlu de amendă. „Noi răspundem pentru nerespectarea termenului, fiindcă suntem titularii autorizaţiei. Dacă vom fi amendaţi, bănuiesc că firesc ar fi să plătească aceia care sunt adevăraţii vinovaţi. Eu nu ştiu dacă ne-am putea îndrepta împotriva SCT Bucureşti, în cazul în care vom fi amendaţi, pentru că nu sunt jurist de meserie“, a mai arătat Gheorghe Ştefan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS