11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePloaie de pietre pe strada Unirii

Ploaie de pietre pe strada Unirii

O ploaie de resturi din construcţii – bucăţi de cărămidă şi de ciment – s-a pornit ieri, lângă sediul Primăriei Craiova, de la Palace, în timp ce la etajul IV al unui imobil de pe strada Unirii nişte muncitori spărgeau peretele pentru a introduce o ţeavă de evacuare a gazelor arse.
Fiindcă pe trotuar nu existau semne de avertizare sau marcaje de şantier, un coleg al lucrătorilor de la înălţime s-a postat pe trotuar, în dreptul spărturii, încercând să-i convingă pe trecători să ocolească zona. Speriaţi şi chiar loviţi de particulele care picau din cer, cei mai mulţi pietoni au trecut pe carosabil. Într-un târziu, când lucrarea era pe sfârşite, un inspector al municipalităţii a traversat strada, de la biroul său, intrând în perimetrul bombardat şi urcând la nivelul unde se efectua lucrarea. Potrivit şefului Serviciului disciplina în construcţii al Primăriei Craiova, Gheorghe Daici, proprietarul apartamentului în care se fora peretele deţinea autorizaţie valabilă pentru instalarea unei centrale termice.
„Am constatat că a fost emisă autorizaţie pentru montarea unei centrale termice. Practic, nu avem ce face, deocamdată. Vom studia însă datele, pentru a vedea dacă muncitorii au procedat corect la spargerea peretelui, dacă au adoptat măsurile de siguranţă“, a declarat Daici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII