10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă o groapă în carosabilul Craiovei

Încă o groapă în carosabilul Craiovei

Ieri, la prânz, la intersecţia străzilor Madona Dudu cu Libertăţii, carosabilul a cedat pe o suprafaţă de aproximativ un metru pătrat, formând o groapă lângă trecerea de pietoni. Până la închiderea ediţiei nu fusese descoperită cauza prăbuşirii străzii.

Încă o stradă cedează, de data asta fiind vorba de intersecţia străzilor Madona Dudu cu  Libertăţii, mai jos de clădirea Proiect. Ieri, în jurul orei 13.00, şoferii au fost nevoiţi să circule cu atenţie prin zona respectivă, riscând să ajungă cu roţile în craterul format prin prăbuşirea asfaltului.
La momentul respectiv autorităţile nu ştiau de existenţa gropii. Contactat telefonic, viceprimarul Nedelescu a avansat ipoteza că ploile din ultima vreme ar fi cauza prăbuşirii străzii. Altă posibilitate ar fi fost o problemă a branşamentului reţelei de alimentare cu apă a oraşului ori a reţelei de canalizare, amandouă fiind responsabilitatea Regiei Autonome Apa Craiova. „Nu este un lucru care să ne facă cinste, dar se întâmplă în toată lumea“, a declarat Gheorghe Nedelescu.
Nici Regia Apa Craiova nu ştia la ora respectivă de existenţa gropii, deşi această instituţie este, de obicei, prima înştiinţată în astfel de cazuri. „Poate fi din cauza reţelei de canalizare. Trebuie să săpăm şi să vedem ce s-a întâmplat“, a declarat Gheorghe Popescu, director de exploatare în cadrul regiei.
O oră mai târziu, o echipă de intervenţii, alături de reprezentanţi ai primăriei, a ajuns la faţa locului şi a început săpăturile, însă fără a reuşi să identifice cauza exactă a prăbuşirii străzii. „Verificăm cât se poate de bine traseul împreună cu cei de la Regia Apa“, a declarat Niki Crecorian, responsabil în cadrul Direcţiei Servicii Publice a Primăriei Craiova, menţionând că problema ar putea fi cauzată de o forare la o adâncime de şase metri, făcută în trecut. Canalizarea introdusă prin forare nu aparţine Regiei Apa, conform directorului acesteia, Constantin Stamatoiu.
Până la închiderea ediţiei, cauza prăbuşirii asfaltului nu fusese identificată, echipele deplasate la faţa locului lucrând în continuare.
„Se fac testări pentru că deocamdată nu ştim dacă este o problemă cu reţeaua de apă, cea de canalizare sau reţeaua de canalizare introdusă prin forare“, a mai declarat Stamatoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS