10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParadă Gay, sâmbătă, în centrul Bucureştiului

Paradă Gay, sâmbătă, în centrul Bucureştiului

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Diversităţii – GayFest, care a debutat astăzi la Bucureşti, cuprinde dezbateri pe tema drepturilor persoanelor cu altă orientare sexuală, proiecţii de filme tematice. Manifestarea se va încheia cu "Marşul diversităţii", care se va defăşura sâmbătă, în centrul Capitalei, între orele 17.00-19.00, pe traseul Bulevardul Unirii – Piaţa Unirii – Piaţa Constituţiei – Parc Izvor.
Potrivit unui comunicat al asociaţiei Accept, GayFest este o mişcare pentru drepturile civile ale persoanelor cu orientare homosexuală (lesbiene, homosexuali, bisexuali şi travestiţi), care combină activismul politic, ce cuprinde marşul şi diverse dezbateri, cu activismul cultural, care constă în spectacole de teatru, proiecţii de filme şi expoziţii.
Reprezentanţii asociaţiei Accept atrag atenţia că "GayFest nu este o ameninţare la adresa familiei şi societăţii româneşti", iar scopul mişcării este de a atrage atenţia asupra drepturilor pe care le au persoanele de altă orientare sexuală şi nu de a-i transforma pe oameni în gay.
Tema festivalului este, şi în acest an, căsătoria sau parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU