12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePartidul fostului rege bulgar îşi schimbă numele

Partidul fostului rege bulgar îşi schimbă numele

Partidul de centru al fostului rege şi premier bulgar Simeon de Saxa-Coburg, fondat în 2001, îşi va schimba numele în urma celui de al treilea congres extraordinar, care a început astăzi, transmite novinte.com
Această mult aşteptată decizie vizează scoterea numelui liderului din numele Partidului Mişcării Naţionale Simeon al II-lea. Acesta ar putea fi primul pas spre retragerea de pe scena politică a fostului rege bulgar. La congres se aşteaptă să fie aleasă o nouă conducere a partidului şi un nou statut. Una dintre principalele teme de discuţie va fi rezultatul dezamăgitor la alegerile europarlamentare, în urma cărora Mişcarea Naţională Simeon al II-lea a obţinut un singur mandat.
În 2001, partidul fostului monarh a obţinut o victorie clară în alegerile generale, câştigând 120 locuri în parlament, din totalul de 240, formând o colaţie de guvernământ cu partidul minorităţii turce Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MRF).  Simeon de Saxa-Coburg nu a reuşit să îşi respecte promisiunile de a ridica nivelul de trai şi de a elimina corupţia din Bulgaria în 800 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS