12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFelicia Filip, regina Traviatei

Felicia Filip, regina Traviatei

„Diva cerească“, „o stea a serii“, „donna di prima forza“, „o voce fenomenală“, de fapt, o singură persoană, Felicia Filip.

O olteancă fenomenală, o voce care face să vibreze fiecare coardă a sufletului. Un nume mare, pentru un om la fel de mare, care nu îşi uită originile. Dovadă stau acţiunile sale. În fiecare an, la ceas aniversar sau de sărbătoare, vine în mijlocul oltenilor.
Un nou album, un turneu ce-l promovează, demarat în Oltenia. Nimic întâmplător, căci „eu iubesc oltenii şi consider că există o afinitate între noi, de aceea am considerat că primul pas în turneul de promovare a noului album trebuie făcut aici“, declara însăşi artista.

Alt album, un nou turneu

Astăzi, curentul pop-cult adaugă un album marca Felicia Filip. În spatele lui sunt ore de muncă, luni întregi petrecute între studiourile de înregistrare, drumuri între Braşov şi Bucureşti şi cine ştie câte alte rute. Dar ce mai contează când astăzi piesele noi se bucură de aprecierea celor care iubesc muzica.
 „Alt fel de muzică“ se face auzită în sălile de concerte şi, din nou, o invitaţie adresată nu doar iubitorilor de muzică cultă, ci şi tinerilor care gustă mai degrabă acorduri de rock sau pop.
„Sperăm să avem acelaşi efect pe care l-am avut şi cu Iris, să avem aceleaşi rezultate, un la fel de mare impact, să comunicăm cu tinerii, să arătăm că muzica cultă poate coexista cu muzica uşoară, se pot potenţa reciproc, pot face o artă de înaltă ţinută. În acelaşi timp, este vorba de atragerea tineretului spre o zonă pe care o resping, pentru că se consideră nepregătiţi să vină într-o sală de spectacole de operă sau de concert.
Prin acest demers, îi vom face să înţeleagă că muzica aceasta pop rock este la fel de accesibilă ca şi cea clasică. Îi sfătuim să aibă curajul să pătrundă aici şi vor descoperi, într-adevăr, bogăţii nemăsurate, care îi vor face să privească altfel lumea, într-o altă culoare, într-o altă lumină“.

Secretele din spatele succesului

Şi din nou munca îi este încununată de succes, apreciată şi iubită, căci cine ar putea urî sau ponegri o astfel de muzică?
„La Traviata“, „Rigoletto“, „Stiffelio“ sau piesele pop-cult, interpretate alături de alte nume grele ale peisajului muzical românesc, vorbesc despre talentul unei artiste care îşi împarte viaţa între iubirea pentru artă şi cea pentru oameni, pentru cei care îi împărtăşesc sentimentele şi o încurajează, la fiecare reprezentaţie.
Aplauzele şi uralele lor o hrănesc, îi dau putere, îi insuflă dorinţa de a arăta că poate mai mult, că mai are suficientă energie pentru a mai pune acolo pe raftul bibliotecii încă o distincţie. Încă una, între altele numeroase.
Şi dacă cineva gândeşte că în spatele lor sunt sacrificii se înşală, căci în cazul reginei „Traviatei“ lucrurile nu stau deloc aşa: „Este vorba de talent, de muncă, de multă seriozitate şi de o pondere de pasiune, pentru că tot ceea ce facem noi nu trebuie să vorbească de sacrificii“, a conchis artista.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS