Acasă Actualitate India: Tata Motors vrea să producă un automobil cu aer comprimat

India: Tata Motors vrea să producă un automobil cu aer comprimat

Tata Motors, cel mai mare producător indian de automobile, vrea să lanseze la anul în India primul automobil de serie propulsat de aer comprimat, model din care ar vrea să producă la anul 6.000 de unităţi, relatează agenţia chineză de ştiri Xinhua.
Proiectul maşinii CityCar e dezvoltat de Guy Negre, fost inginer la Formula 1, iar automobilul va folosi aerul comprimat pentru a împinge pistoanele motorului. Viteza maximă a maşinii va fi de 110 kmh, iar autonomia, de 200 kilometri. Preţul maşinii ar putea fi de aproape 13.000 dolari, notează pagina de internet www.bloggingstocks.com, citată de NewsIn.
Pentru a fi utilizat, automobilul trebuie alimentat cu aer comprimat de la benzinăriile care au o staţie de compresie. Un "plin" ar trebui să coste echivalentul a doi dolari, mai notează Xinhua, care adaugă că în lipsa unei benzinării cu aparat de compresie, maşina poate fi legată la reţeaua electrică, iar rezervorul se va umple în patru ore, datorită unui compresor încorporat la construcţia maşinii.
Automobilul va avea o greutate redusă, fiind construit din bucăţi de fibră de sticlă lipite între ele. Maşina nu ar putea circula niciodată în SUA, din cauză că nu ar trece de testele de impact la care e supus orice model comercializat acolo, însă Guy Negre susţine că a semnat o înţelegere pentru a duce automobilul în alte 12 ţări, printre care Germania, Israel şi Africa de Sud.
Indienii de la Tata Motors lucrează deja la o versiune hibridă care foloseşte un motor pe benzină ce acţionează compresorul ce umple rezervorul cu aer comprimat.

Exit mobile version