Elevii au preluat conducerea Colegiului Spiru Haret

Autori


Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu a fost condus de elevi, care au îndeplinit pentru o zi funcţia de director al unităţii şcolare. Programul „Director pentru o zi“ s-a desfăşurat între 15 şi 25 mai. Acţiunea a fost lansată anul trecut de directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“, Gheorghe Gorun.

Primul director elev al şcolii a fost Alexandra Mănescu, din clasa a X-a. Aceasta îşi doreşte acum să-i ia locul directorului Gheorghe Gorun. „A fost foarte plăcut, dar şi foarte greu. Eşti mereu pus în situaţii diferite şi trebuie să reacţionezi pe moment în funcţie de problema care trebuie rezolvată. Mi-a plăcut şi acum îmi doresc să devin directoare de şcoală, dar nu înainte de a ajunge profesoară de limba şi literatura română. În ziua în care am fost director am participat la toate activităţile de conducere şi de administrare a şcolii, alături de domnul Gorun. La un moment dat, dumnealui a trebuit să plece şi eu am rămas singură cu mai multe probleme de rezolvat. M-am descurcat“, a spus Alexandra Mănescu. Alexandra a avut o întâlnire cu şefii de clasă şi a purtat discuţii cu profesorii de serviciu, dar şi cu celelalte cadre didactice. Aceasta a făcut mai multe propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii didactice din cadrul şcolii, care vor fi puse în practică. „Am propus să avem o pauză mare, de 15 minute, după cea de-a treia oră, amenajarea unor grupuri sanitare într-una din aripile clădirii şi organizarea de întâlniri periodice între şefii de clasă şi conducerea şcolii“, a declarat Alexandra.

Mihaela Beloniu, un director de temut

Cel mai dur director din rândul elevilor a fost Mihaela Beloniu, din clasa a X-a D. Aceasta spune că atitudinea profesorilor faţă de ea s-a schimbat după ce aceştia au aflat că a fost directoare pentru o zi. Mihaela spune că nu a vrut decât să-şi facă mai bine treaba. „I-am pus pe toţi în capul meu. Am de suferit la cursuri şi notele au început să scadă. Atitudinea profesorilor a fost negativistă la adresa mea. Colegii nu s-au supărat pe mine, ci mai mult profesorii“, a spus Mihaela.

Eleva a făcut inspecţii în toată şcoala şi le-a făcut observaţii celor pe care i-a găsit în neregulă. „Am intrat în clase să văd cum se desfăşoară cursurile şi să văd care este ţinuta elevilor. Pe cei care au avut o ţinută necorespunzătoare i-am trecut pe o listă, pe care i-am dat-o domnului director, şi le-am recomandat profesorilor să-i asculte. Apoi am mers la cantină şi le-am făcut observaţii doamnelor, că mâncarea nu este preparată în condiţii bune. Am avut o discuţie aprinsă şi cu domnul administrator, pentru că la sala de sport era un geam spart, pe care nu l-a înlocuit şi acolo ar fi trebui să pună un grilaj, pentru a nu se mai sparge. Le-am reproşat femeilor de serviciu că nu fac curăţenie cum trebuie, ci doar de mântuială, şi că nu iau gunoiul. I-am atras atenţia portarului că în şcoală intră persoane străine“, a spus eleva. Mihaela spune că nu îşi doreşte să fie director de şcoală, pentru că sunt multe responsabilităţi şi că îşi doreşte să rămână prietenă cu toată lumea.

Unii elevi au rămas directori


Ion Cosmin Găinaru, din clasa a XI-a, a venit la directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ cu o listă de propuneri. Colegii îi mai spun şi acum „Bună ziua, domnule director!“.

„Am făcut o listă de obiective, cu ceea ce îmi propuneam să fac pe perioada în care am fost director, pe care i-am prezentat-o domnului director. Am făcut câteva acţiuni inopinate. Am mers în toaleta elevilor să văd cine fumează şi am găsit mai mulţi elevi care intenţionau să-şi aprindă ţigările. Le-am spus să plece, dacă nu vor să fie sancţionaţi. Am găsit pe hol câţiva elevi de clasa a X-a cu o ţinută necorespunzătoare şi le-am atras atenţia. Am rămas în aceleaşi relaţii cu colegii. Unii dintre ei îmi mai spun şi acum «Bună ziua, domnule director!»”, a spus Cosmin.

Andrei Dragu, din clasa a XII-a, a fost ultimul director-elev al şcolii. Acesta a îndeplinit atribuţiunile de director vineri, 25 mai. „A fost o experienţă nouă. Am fost la cantină şi la internat, dar nu am găsit probleme. Am constatat lipsa becurilor pe coridoarele internatului“.

Elevii au fost de ajutor conducerii şcolii

Gheorghe Gorun spune că elevii care i-au luat locul pentru o zi s-au descurcat foarte bine şi i-au fost de ajutor. „Au participat la activitatea de conducere şi au văzut cum se desfăşoară o zi din viaţa directorului. Au stat în biroul meu. I-am pus în situaţii să rezolve anumite probleme, cum ar fi transferul elevilor, cerere de motivare absenţe, abateri disciplinare, ţinută necorespunzătoare. Am fost mulţumit de interesul pe care l-au arătat. Au fost de ajutor“, a spus directorul Gheorghe Gorun.  Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 29 mai 2007

Actualitate

» Ştrandurile rămân închise
» Fiscul nu-şi scoate banii de la miliardarii Craiovei
» Elevii au preluat conducerea Colegiului Spiru Haret
» Trotuarele ruşinii în Bănie
» Vânzătorii de anvelope vor fi obligaţi să recupereze pneurile înlocuite
» Avocatul lui Voiculescu contestă constituţionalitatea CNSAS
» România propune CE reducerea taxei auto de la 1 ianuarie 2008
» Locuinţele dintr-un bloc conectat integral la sistemul central de încălzire nu vor mai fi debranşate
» Arădenii îşi cumpără case peste graniţă
» Dolj: Primarul din Ţuglui a accidentat o maşină a poliţiei

Local

» „Fii vocea cartierului tău!“, în Rovine
» Scurte ştiri
» Medicii de la Ambulanţă, suprasolicitaţi
» Autobuze noi în Slatina
» Accidentată şi părăsită pe stradă
» Teren de 200.000 de euro pentru extinderea cimitirului Cetăţuia
» Cutremur în cartierul Ostroveni
» Continuă campania pentru copiii dispăruţi
» Nou-născut ucis de propria mamă
» Consultări la Cotroceni între preşedinte şi partide
» Judeţul, sponsorul universitarilor
» Pediştii leneşi, ţinuţi la secret

Dolj

» Conserve de ton suspecte, oprite de la vânzare
» Scurte ştiri
» Pace condiţionată cu Petrom

Sport

» Abramovici a închis robinetul
» Lucescu, tot mai aproape de vulturi
» Piţurcă face calcule
» Craioveanu, consilier municipal în Getafe
» Sevilla păstrează şanse la titlu
» Mutu reprezintă viitorul Fiorentinei
» Supercupa Europei se îndepărtează de Vâlcea
» Serena Williams şi-a intrat în rol
» Româncele, pe podium în Ungaria
» Bronz pentru CSSU Craiova
» Vasiloiu şi Donisa, gemenele de la CS Olimpic
» Alonso, stăpân în cursa monegască
» Tănase a câştigat un Ford S-Max
» Zambon şi Poli Timişoara continuă războiul
» Cupa României, la Târgu Jiu
» Cadou pentru Condescu
» Andrei Ionescu pleacă în Elveţia
» Pandurii, la turneul semifinal
» Bornescu, number one
» Craiova, campioană universitară

Bani & Afaceri

» Munca la negru învinge reţeaua Eures
» Vânzările de servere Linux au crescut cu 42%
» UE anchetează Google
» Craiova fără ocupaţie

Opinii

» Consult

Top