5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn iranian, în jurul lumii pe bicicletă

Un iranian, în jurul lumii pe bicicletă

Un iranian de 53 de ani străbate lumea pe bicicletă, după ce a plecat din Iran în Peru, America de Sud, iar în drumul său a trecut şi prin România, vizitând şi Valea Jiului. Omul spune că aceasta e pasiunea lui şi vrea să-şi îndeplinească acum visul de a fi, pe rând, cetăţean al fiecărui stat prin care trece. Fost profesor de matematică şi inginer, bărbatul spune că doar aşa se simte liber, iar ţara lui este lumea întreagă. Yakub Leis afirmă că îi place România, la fel ca şi celelalte ţări europene pe care le-a vizitat în periplul său pe bicicletă, şi s-a simţit bine şi în Valea Jiului, unde a văzut o parte a munţilor Carpaţi.
El şi-a început călătoria în jurul lumii în America de Sud, unde a ajuns când a plecat din Iran, iar mai apoi, după ce a trecut Oceanul cu avionul, de la Amsterdam a început să colinde Europa. „Am plecat din Peru, am trecut în Bolivia, Argentina, Chile, Paraguay, Brazilia, Cuba şi apoi am venit în Europa, unde am trecut printr-o mulţime de ţări“, a povestit Yakub Leis.
Pentru că acum este în România, iranianul spune că e român şi că s-a acomodat foarte bine chiar şi cu clima. „Acum, ţara mea e România şi îmi place. Îmi plac Munţii Carpaţi, de care sunt interesat, îmi plac Sibiul şi Delta Dunării, care este foarte frumoasă“.
Întreaga aventură a început din dorinţa de a cerceta natura, oamenii şi pentru că vrea să trăiască diferit, după ce ani de zile a fost adeptul ştiinţelor exacte. „Sunt inginer la bază şi am fost profesor de matematică, dar pentru mine este important ce fac acum, nu ce am făcut înainte. Vreau să trăiesc diferit, să fac ceva, vreau să am contact cu oamenii, să văd natura, să fiu liber“, a spus bărbatul.
Drumul prin România va trece prin Craiova, unde bărbatul se va afla la începutul acestei săptămâni, după care va pleca în Delta Dunării. Următoarea sa oprire, după ce va părăsi România, va fi Caucazul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS