14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHong Kong: 10 ani de puşcărie pentru spam

Hong Kong: 10 ani de puşcărie pentru spam

Oficialii din Hong Kong au adoptat o reglementare care pedepseşte trimiterea de mesaje publicitare nesolicitate prin email cu amenzi de până la 128.000 de dolari şi cu până la zece ani de puşcărie, informează AFP, citată de NewsIn.
Pedepsele pot urca la cinci ani de închisoare pentru cei care folosesc programe automate pentru a culege adrese de email din paginile web, precum şi în cazul celor care folosesc softuri care generează adrese de email pe baza unor cuvinte din dicţionar. Persoanele care trimit spam folosind computerele altor persoane fără ştirea acestora (spre exemplu, cei care exploatează programe de tip virus/worm sau troian), riscă să primească până la zece ani de puşcărie. Măsura se aplică tuturor mesajelor promoţionale sau publicitare trimise prin mijloace electronice şi include, alături de poşta electronică, faxurile, mesajele SMS şi mesajele telefonice preînregistrate. Proiectul legii adoptate astăzi a fost iniţiat în vara anului trecut.
La nivel mondial, cele mai multe mesaje spam sunt trimise din SUA, Corea de Sud, China şi Hong Kong, conform statisticilor realizate de companiile de securitate IT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS