8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM a respins contestaţia fostului procuror general din Constanţa

CSM a respins contestaţia fostului procuror general din Constanţa

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins astăzi, cu majoritate de voturi, contestaţia formulată de procurorul Gigel Marian Alexandru împotriva Hotărârii nr. 44/22 martie 2007 a Secţiei pentru procurori, informează un comunicat al CSM.
Prin hotărârea amintită, Secţia pentru procurori a CSM a dispus, din oficiu, revocarea lui Gigel Marian Alexandru din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, ca urmare a controlului efectuat de către Inspecţia Judiciară în perioada 14 iunie 2006 – 04 august 2006, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi la unităţile de parchet din circumscripţia acestuia, cu privire la activitatea desfăşurată în anul 2005 şi semestrul I al anului 2006. Controlul a fost declanşat în baza Hotărârii Plenului nr. 400 din 01.06.2006 de aprobare a efectuării unui control la unităţile din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa privind modul de îndeplinire a atribuţiilor de conducere ce decurg din legi şi regulamente de către procurorii cu funcţii de conducere, a eficienţei manageriale şi a calităţii corespunzătoare a serviciului. Potrivit art. 51 alin. 7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, “revocarea din funcţia de conducere a procurorilor se dispune de Consiliul Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea adunării generale ori a conducătorului parchetului (…): b) în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale”.
În şedinţa din 12.04.2007, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât că formularea unei contestaţii la Plenul Consiliului împotriva hotărârii prin care una dintre secţii a dispus revocarea din funcţia de conducere a unui judecător sau, după caz, a unui procuror, nu are efect suspensiv de executare.
Potrivit art.29 alin.7 din Legea 317/2004 rep., hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii poate fi atacată cu recurs, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS