Acasă Actualitate Ştampila „Votat”, aplicată pe paşaport

Ştampila „Votat”, aplicată pe paşaport

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reînnoit astăzi apelul către cetăţenii români aflaţi în străinătate ca, în cazul în care nu dispun de un act de identitate valabil, necesar pentru a vota la referendumul de sâmbătă, să se adreseze secţiilor consulare şi să solicite din timp eliberarea unor titluri de călătorie. Aceste documente nu pot fi eliberate de consulatele onorifice sau la secţiile de votare deschise în afara misiunilor.
Pentru exercitarea dreptului de vot, cetăţenii români aflaţi în străinătate vor completa o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că nu au mai votat în altă parte, pe baza altui act de identitate. Formularul standard se află postat pe site-ul MAE, secţiunea Referendum 2007, şi va fi pus la dispoziţia cetăţenilor români la momentul prezentării la vot sau poate fi descărcat de pe site şi completat în avans.
După prezentarea actului de identitate şi completarea declaraţiei pe proprie răspundere, cetăţenii români vor fi trecuţi în listele speciale întocmite la fiecare secţie de votare şi îşi vor exercita dreptul la vot conform procedurii obişnuite. Certificarea acestui fapt se va face prin aplicarea ştampilei „Votat” pe paşaport sau, după caz, autocolant pe cartea de identitate.

Exit mobile version