17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Bancii Mondiale imploră să fie lăsat în funcţie

Şeful Bancii Mondiale imploră să fie lăsat în funcţie

Paul Wolfowitz a implorat Consiliul de Administraţie al Băncii Mondiale să nu fie destituit din funcţia de preşedinte al acestei instituţii, consemnează astăzi The Money Channel. Wolfowitz este protagonistul unui scandal care a determinat numeroşi angajaţi ai Băncii, dar şi state participante şi organizaţii neguvernamentale să-i ceară demisia.
Acuzat că şi-ar fi favorizat iubita cu o mărire substanţială de salariu, Wolfowitz a recunoscut la audiere că a fost prea preocupat de consilierii săi personali şi a promis că va schimba substanţial politicile sale manageriale.
Sprijinit explicit de Casa Albă, care nu consideră că acuzele aduse şefului Băncii Mondiale constituie un motiv suficient pentru demitere, Wolfowitz a avertizat voalat consiliul Băncii că îndepărtarea sa din funcţie ar afecta puternic imaginea instituţiei în lume. Banca Mondială are deja o imagine şifonată din cauza acestui scandal.
Numeroşi economişti de elită, organizaţii care supraveghează cheltuirea fondurilor alocate de bancă în statele sărace şi mai mulţi angajaţi din WB cer demiterea lui Paul Wolfowitz, numit în funcţia de preşedinte al Băncii de administraţia americană, în iunie 2005. Consiliul principalei instituţii financiare care luptă cu sărăcia la nivel global urmează să se pronunţe ulterior asupra sorţii preşedintelui ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS