Acasă Actualitate Finanţare guvernamentală pentru competiţii sportive

Finanţare guvernamentală pentru competiţii sportive

Agenţia Naţională pentru Sport va primi 1,370 milioane lei pentru finanţarea cheltuielilor de pregătire şi participare a sportivilor români la competiţii internaţionale, precum şi pentru organizarea şi desfăşurarea unor competiţii sportive în România. Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi un pachet de Hotărâri în acest sens. Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prin suplimentarea în acest scop a bugetului Cancelariei Primului-Ministru, şi au fost repartizaţi, astfel:
    Suma de 700.000 lei a fost alocată pentru organizarea şi desfăşurarea Campionatului european de baschet junioare, ce va avea loc la Timişoara, în perioada 26 iunie – 9 iulie 2007. Costurile estimate pentru acest eveniment sportiv sunt de 1,2 milioane lei.
    250.000 lei sunt alocaţi pentru finanţarea parţială a cheltuielilor de pregătire şi participare a loturilor naţionale de popice la Campionatele mondiale, care se vor desfăşura în Slovacia în luna mai. În această lună, Federaţia Română de Popice va trimite sportivi, la Kosice (Slovacia), la două campionate mondiale.
    120.000 lei sunt pentru finanţarea cheltuielilor de participare a echipei naţionale de polo seniori în Liga mondială de seniori, ce se va desfăşura la Budapesta, şi Liga mondială de seniori programată să aibă loc la Barcelona, competiţii deosebit de importante pentru calificarea echipei naţionale la Jocurile Olimpice de la Beijing.
    300.000 lei, pentru finanţarea cheltuielilor de pregătire şi participare a reprezentativei României de volei masculin la meciurile din Liga Europeană, la care România a fost invitată să participe alături de cele mai bune 11 selecţionate naţionale.

Exit mobile version