Acasă Actualitate Ajutoare de urgenţă pentru familii nevoiaşe

Ajutoare de urgenţă pentru familii nevoiaşe

Guvernul a aprobat astăzi acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 117.000 lei pentru un număr de 43 de familii şi persoane singure, pentru refacerea locuinţelor afectate de inundaţii, intemperii, alunecări de teren şi incendii. Sumele acestor ajutoare de urgenţă variază între 600 lei şi 20.000 lei.
Dintre acestea, 10 familii şi persoane singure, cu domiciliul în judeţele Bistriţa –Năsăud, Giurgiu, Ialomiţa, Neamţ şi Vâlcea, primesc ajutoare de urgenţă în sumă totală de 10.900 lei pentru refacerea locuinţelor distruse de inundaţii, intemperii şi alunecări de teren. Alte 33 de familii, cu domiciliul în judeţele Bacău,  Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi în municipiul Bucureşti, primesc ajutoare de urgenţă în sumă totală de 106.100 lei pentru refacerea locuinţelor afectate de incendii. Din cauza veniturilor lunare mici, aceste familii nu au posibilitatea de a-şi reface locuinţele şi de a procura bunurile de folosinţă îndelungată de care au nevoie. Veniturile acestora provin, în majoritatea cazurilor, din pensii, ajutoare sociale, alocaţii complementare pentru familiile cu copii şi alocaţii de stat pentru copii. Ajutoarele de urgenţă se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse pe anul 2007.
De asemenea, Guvernul a aprobat ajutoare financiare în sumă totală de 947.730 lei pentru un număr de 810 familii şi persoane singure, aflate în situaţii de extremă dificultate. Acestea au domiciliul în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj,  Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov,  Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea – şi municipiul Bucureşti. Sumele acordate variază între 500 şi 10.000 lei. Banii au fost acordaţi din creditele bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse pe anul 2007. Din anchetele sociale efectuate a rezultat că din cauza veniturilor nete lunare foarte mici ale acestor familii, care provin, în majoritatea cazurilor, din pensii pentru limită de vârstă, pensii de invaliditate, alocaţii familiale şi ajutor social, membrii familiilor supravieţuiesc în condiţii de sărăcie.

Exit mobile version