9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeseria de patron vă pune în dificultate

Meseria de patron vă pune în dificultate

Cu toate că mulţi sunt aceia care visează la propria afacere, majoritatea nu pot depăşi stadiul de intenţie. Cei mai mulţi motivează aceasta prin lipsa banilor, însă specialiştii apreciază că adevăratul motiv constă în identificarea domeniului de afacere.

Motivele pentru care mulţi craioveni ar vrea să demareze propria afacere sunt numeroase şi majoritatea previzibile. „Cine nu-şi doreşte să aibă propria afacere? Dacă aş avea bani, de mâine aş începe, pentru că vreau să fiu propriul meu şef şi să câştig bani“, a afirmat Alexandru Pătru, un tânăr de 25 de ani. Afirmaţia este susţinută şi de alţi craioveni. „Nu ştiu încă în ce domeniu, dar m-aş apuca de o afacere, numai să câştig ceva în plus“, a spus Bogdana D., de 37 de ani, care a explicat că, atunci când va avea bani, îşi va alege un domeniu pentru afacerea ei.

Teama de a pune în practică o idee,
inamicul principal

Cu toate acestea, specialiştii www.ejobs.ro spun că majoritatea celor care-şi doresc să demareze propria afacere, dar nu pot depăşi stadiul de intenţie se află, de fapt, într-un blocaj cauzat, în mare parte, de dificultatea găsirii unui răspuns concret la întrebarea: „Ce fel de afacere îşi doreşte?”. „Această indecizie, în cele mai multe situaţii, are două explicaţii: fie persoana chiar nu ştie ce îşi doreşte, fie îi este teamă să pună în practică ideea de afacere pe care a identificat-o“, notează site-ul www.ejobs.ro. Conform unor statistici din SUA, oamenii de afaceri realizaţi au experimentat, în medie, 16 business-uri până când au ajuns să dezvolte afacerea în care au obţinut succes.

Dacă vreţi propria afacere, nu ezitaţi, oricât de greu ar părea

Dacă doriţi să aveţi propria afacere, sfatul specialiştilor din domeniu este să începeţi de undeva. Nu e de mirare că indicaţia principală este aceea de a acţiona, indiferent de domeniul în care veţi avea succes. Altfel spus, găsiţi o idee de afacere şi puneţi-o în aplicare. „Este mai puţin important ce afacere demarezi, pentru că nu te vei opri la aceasta“, notează site-ul menţionat.
Trebuie însă să depăşiţi teama de eşec şi de consecinţele acestuia, care atrag după sine nemulţumiri personale, profesionale şi sociale. „Mentalitatea unui întreprinzător de succes este aceea de a prefera să muncească, să ia iniţiativa şi să dezvolte diverse idei de afaceri cu riscul de a trece prin eşecuri şi nemulţumiri temporare“. Exemplul dat de specialişti este cel al lui Harland Sanders, care a început afacerea cu lanţul de restaurante KFC la vârsta de 62 de ani, iar în primul an a trăit în maşină şi a colindat toată America după investitori şi potenţiali colaboratori.

Cum deveniţi proprietarul unei afaceri

Înainte de a porni efectiv la drum şi a deveni proprietar de afacere, trebuie să luaţi în considerare anumite aspecte – Care este domeniul la care vă pricepeţi cel mai bine? Ce oportunitate sau nevoie există pe piaţă în acest domeniu? În ce măsură puteţi şi vreţi să începeţi o afacere care să răspundă acestei nevoi?. În plus, specialiştii www.ejobs.ro vă sfătuiesc să ascultaţi opiniile calificate ale oamenilor de afaceri sau ale celor apropiaţi fără a vă lăsa demotivaţi de aceştia. Următorul pas constă în realizarea unui plan de afacere – există modele pe internet. Sfatul principal este de a acţiona cât mai repede posibil în această direcţie. „Una dintre abilităţile-cheie ale unui om de afaceri de succes este «simţul de urgenţă», adică dorinţa arzătoare de a se mişca astăzi, acum, în acest minut, în direcţia dorită“, sunt de părere specialiştii, care vă sfătuiesc să nu renunţaţi în faţa greutăţilor birocratice şi concurenţiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU