21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcediere colectivă la Altur SA

Concediere colectivă la Altur SA

Societatea slătineană Altur SA a notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă despre intenţia de a concedia 170 dintre cei 1.479 de angajaţi în perioada mai-iunie pentru a reduce cheltuielile. Măsura disponibilizării vine în ciuda rezultatelor bune.
Liderul sindicatului „Dreptatea“, totodată şi reprezentant al patronatului în calitate de şef al Departamentului Resurse Umane, Alexe Veisa, a declarat că s-a primit şi la sindicat notificarea, dar că încă nu s-a fixat o întâlnire patronat – sindicate, în cadrul căreia părţile să se pună de acord asupra criteriilor de selecţie privind angajaţii care vor pleca acasă. „N-am stabilit încă exact, dar îi vom avea în vedere pe cei care sunt acţionari la firme, pe cei care se pot
pensiona, în orice condiţii, pe cei care au abateri disciplinare de orice fel – întârzieri, absenţe nemotivate, vom ţine cont şi de încărcătura locului de muncă, de performanţele profesionale şi de alte aspecte pe care le vom hotărî împreună“, a declarat Veisa. Condiţiile în care vor fi obligaţi să plece salariaţii nu oferă nici un motiv de bucurie. Aceştia vor primi o sumă egală cu un salariu şi jumătate mediu pe unitate, adică aproximativ 22 de milioane de lei vechi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS