17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaxa verde pentru electrocasnice intră în vigoare din iunie

Taxa verde pentru electrocasnice intră în vigoare din iunie

Taxa verde aplicată echipamentelor electrocasnice şi de larg consum din România va intra în vigoare, cel mai probabil, din luna iunie, a declarat astăzi directorul general al Asociaţiei Producătorilor Europeni de Electrocasnice din România, Cătălin Răzvan Gurău, în cadrul unui seminar pe probleme de gestiune a deşeurilor.
„Întârzierea licenţierii a survenit din cauza unor probleme de ordin legislativ, dar sperăm că în câteva săptămâni vom cunoaşte cuantumul exact al taxei, care cu siguranţă va fi diferenţiată în funcţie de categoria de produse“, a spus Gurău.
În prezent, se aplică o taxă unică de şapte lei, începând cu 1 mai, numai pentru produsele IT&C, aceasta fiind implementată de asociaţia ECO TIC, singura de acest gen care a obţinut din timp autorizaţiile de la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.
Conform legislaţiei, până la 31 decembrie 2006 trebuia să existe cel puţin un punct de colectare în fiecare oraş cu peste 20.000 de locuitori. Din datele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului reiese că în 2006 au fost colectate 465 de tone de deşeuri de echipamente electronice şi electrocasnice la nivel naţional, iar în 2007, până la 15 martie, peste 247 tone, în condiţiile în care ţinta pentru 2006 a fost de patru kilograme pe locuitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU