16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: La furat de gaz cu camionul

Vâlcea: La furat de gaz cu camionul

Marcel S., de 39 de ani, şi Florinel S., de 40 de ani, ambii fără antecedente penale, au fost prinşi în flagrant ieri după-amiază de jandarmii doljeni, în timp ce sustrăgeau gaz petrolier din incinta unei sonde. Jandarmii i-au găsit pe cei doi la sonda nr. 185 a firmei de exploatare Toreador Resources&Co. Bucureşti de pe raza comunei Făureşti, judeţul Vâlcea, după ce aceştia încărcaseră în autocamionul VL-09-CIP cantitatea totală de 460 de litri condensat de gaz petrolier (produs petrolier inferior gazolinei).
Bărbaţii şi-au justificat prezenţa la sondă printr-un acord verbal al supervizorului sondelor T. Dumitru, deşi nu exista contract de prestări servicii între aceştia şi firma de exploatare, autocamionul şi persoanele respective nefiind autorizate să transporte produse petroliere, fapt pentru care nu posedau un aviz de însoţire a mărfii în momentul surprinderii în flagrant.
Pe numele celor doi au fost întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat, care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti. Produsul sustras a fost recuperat şi restituit firmei de exploatare. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a gradului de vinovăţie şi participaţie a persoanelor depistate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS