24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljchim blochează pensiile foştilor angajaţi

Doljchim blochează pensiile foştilor angajaţi

Mai mulţi cetăţeni au apelat la Gazeta de Sud pentru rezolvarea problemelor întâmpinate la eliberarea adeverinţelor de salariu de la fostul Combinat Chimic Craiova, actualul DOLJCHIM Craiova.

În sesizările primite la redacţie se arată că unitatea Doljchim Craiova a rămas surdă la solicitările de eliberare a adeverinţelor de salariu sau de sporuri salariale, de care oamenii, foşti angajaţi ai Combinatului Chimic Craiova, au avut nevoie pentru recalcularea pensiilor. Vă prezentăm un fragment din sesizarea trimisă pe adresa redacţiei de doamna Maria Ciacîru, din Craiova:
„Am depus o cerere în care solicitam să mi se elibereze o adeverinţă cu sporurile salariale. Am auzit de la unii colegi de serviciu că foarte puţini au reuşit să obţină aceste adeverinţe: numai cei care s-au adresat la alte instituţii sau cei care i-au dat în judecată la tribunal. Nu ştiu dacă este normal acum, când am intrat în Europa, să mergem la tribunal să obţinem unele acte, drepturi ale noastre“.
În aceeaşi situaţie se află şi Constantin Stan, Florin Zamfirescu, Ruxandra Veronica şi Irina Marinescu, care au depus sesizări la GdS în aceeaşi problemă.

Doljchim promite că se va rezolva

Dumitru Ungureanu, directorul Doljchim, recunoaşte că în aceeaşi situaţie nefericită se află alte zeci de mii de oameni, foşti angajaţi ai Combinatului Chimic.
„Sunt câţiva ani de la începutul activităţii, începutul anilor '60, pentru care nu avem arhiva, ori este deteriorată din cauza calităţii hârtiei din acea vreme. Anii problemă sunt 1960 – 1963, când Doljchim nu exista ca unitate, ci era şantier. Volumul de muncă pentru a răspunde tuturor solicitărilor este foarte mare, iar până acum, personalul nostru care se ocupa de această problemă era format din două persoane.
Între timp, am suplimentat numărul acestora până la zece. Vă promit că de luni încolo încercăm să avem mai mulţi oameni pentru a îmbunătăţi situaţia. Efortul este uriaş, nu vom reuşi să rezolvăm toate solicitările în timp util, însă vom încerca să ameliorăm şi să rezolvăm această problemă“, a declarat Dumitru Ungureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS