7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Georgescu, pe făraş

Directorul Georgescu, pe făraş

Eugen Georgescu, directorul societăţii de drumuri a Consiliului Judeţean Dolj, a fost propus pentru destituire de conducerea administraţiei doljene, ca urmare a neregulilor constatate de comisia desemnată de executiv să-i verifice activitatea. Managerul susţine însă că totul este o răzbunare, concertată de pesediştii din consiliu.

Acuzaţiile la adresa directorului Societăţii Comerciale Lucrări Drumuri şi Poduri au început încă de anul trecut, când Eugen Georgescu a părăsit rândurile pesediştilor doljeni, autosuspendându-se din partid. Luni la rând, consilierii judeţeni PSD au criticat activitatea directorului societăţii al cărei acţionar unic este Consiliul Judeţean Dolj, atât în plenul şedinţelor de consiliu, cât şi pe holurile instituţiei, unde tot mai des a fost discutată schimbarea sa din funcţie, mai ales după ce un raport privind salariile directorilor instituţiilor din subordinea CJ a relevat faptul că Georgescu a avut în luna august a anului trecut un venit de peste 215 milioane de lei, sumă în care era inclusă o primă anuală de şase salarii. De aici, susţine conducerea administraţiei doljene, i se trage directorului Georgescu propunerea scrisă de schimbare din funcţie, care va fi dezbătută la şedinţa de joi a consiliului. Trebuie menţionat însă că prima anuală pentru îndeplinirea obiectivelor din contractul de manager a fost negociată de Georgescu în 2004 cu un reprezentant al consiliului, Constantin Răducănoiu, pe vremea aceea consilier judeţean, iar prima de şase salarii a fost aprobată anul trecut chiar de consilierii judeţeni, în cadrul unei şedinţe.

Înlocuitorul lui Georgescu, propus la şedinţă

Imediat după ce a devenit public faptul că directorul a încasat într-o singură lună peste 200 de milioane de lei vechi, în cadrul unei şedinţe de consiliu, executivul CJ a propus constituirea unei comisii care să verifice modul în care Eugen Georgescu a luat banii. Potrivit preşedintelui CJ Ion Prioteasa, materialul realizat de membrii comisiei relevă faptul că directorul a luat banii, deşi din modul în care a transmis îndeplinirea obiectivelor de performanţă şi a criteriilor specifice cuprinse în contractul de manager nu reieşea clar dacă acestea au fost îndeplinite sau nu. Prioteasa a declarat însă că motivele principale pentru destituirea directorului sunt lipsa de comunicare dintre consiliu şi societatea de drumuri şi atitudinea directorului, care a atacat împreună cu Instituţia Prefectului Dolj mai multe hotărâri de consiliu referitoare la SC LDP. „Nu se mai poate lucra cu această societate din cauza directorului. Analizând situaţia economică a societăţii şi având în vedere evenimentele cu cenzorii, care ba au fost validaţi, ba contestaţi, ba SC LDP a intrat parte cu Instituţia Prefectului Dolj în proces împotriva consiliului judeţean, unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei este schimbarea din funcţie a directorului executiv şi preşedintelui CA, Eugen Georgescu. Propunerea pentru ocuparea funcţiei va fi făcută în şedinţă după discuţiile în comisii“, a spus Prioteasa. Referatul realizat de comisia de verificare din care au făcut parte patru angajaţi ai CJ, printre care directoarea Direcţiei Economice, Daniela Avrămoiu, relevă faptul că drepturile salariale ale directorului trebuia diminuate cu până la 30% din salariul de bază pentru că nu a îndeplinit obiectivele şi criteriile de performanţă în proporţie de 100%, iar contractul de performanţă trebuia revizuit anual.

Conducerea CJ se pregăteşte să scoată raportul de audit

Conducerea administraţiei doljene susţine că lipsa de transparenţă de la societatea de drumuri este atât de mare, încât autorităţile au fost nevoite să facă trei controale pentru a afla situaţia financiară a LDP. Unul dintre acestea aparţine biroului de audit al consiliului judeţean, care, potrivit preşedintelui Prioteasa, a constatat nereguli grave în activitate. „Mai există un material al biroului de audit intern al consiliului judeţean, care a constatat mai multe aspecte negative. Printre acestea se numără contracte dezavantajoase cu terţi, o serie de lucrări realizate în comuna Predeşti, la care nu a încasat în totalitate banii, şi executarea de lucrări pe drumurile judeţene şi pentru terţi fără respectarea normativelor şi reţetarelor“, a mai spus preşedintele CJ Dolj, care a adăugat că, deocamdată, nu poate spune mai multe despre acest control.  Este adevărat că, deşi au trecut trei ani de la numirea directorului, consiliul judeţean s-a sesizat abia în 2006, o dată cu plecarea lui Eugen Georgescu din PSD, de lipsa de comunicare şi transparenţă din cadrul societăţii.

Georgescu: „Era de aşteptat“

Directorul pus pe făraş de conducerea CJ Dolj susţine însă că toate acuzaţiile la adresa sa sunt răzbunări ale foştilor colegi din PSD, care nu văd cu ochi buni faptul că şefia societăţii care ar putea aduce câteva procente bune în alegeri, este deţinută de un membru PD.
Georgescu susţine că sunt zvonuri conform cărora la conducerea societăţii LDP va veni actualul director al SC Parc Industrial, Marin Nicoli, iar soarta societăţii va fi decisă de privatizare. „Se pare că este o răzbunare concertată pentru că am înţeles că s-a discutat cu toţi consilierii judeţeni să voteze pentru destituirea mea. Era de aşteptat să se întâmple asta pentru că, de trei-patru săptămâni, angajaţilor din consiliu li s-a cerut să scrie tot ce se poate împotriva mea. Trebuie să văd de ce mă acuză ca să ştiu ce fac, pentru că eu spun că m-am conformat tuturor cerinţelor, însă probabil instanţa va analiza cine are dreptate. Presiunile au început de când am părăsit PSD, iar aisbergul este acesta“, a spus directorul Eugen Georgescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS