17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePână luni sunt încă preşedinte în funcţie!

Până luni sunt încă preşedinte în funcţie!

Mii de persoane şi-au dat întâlnire în Piaţa Universităţii din Bucureşti, simbol al luptei împotriva comunismului, unde l-au aclamat pe preşedintele Băsescu şi au strigat sloganuri împotriva guvernului, a premierului Tăriceanu şi a parlamentului. În mijlocul lor a venit şi şeful statului, care a declarat că rămâne preşedinte al României până ce Curtea Constituţională va îndeplini luni formalităţile ce vor consfinţi suspendarea sa şi le-a transmis oamenilor că se vor vedea „cu siguranţă“ la vot. „Vă asigur că voi face ceea ce este mai bine pentru ţară (…) O să vă rog să mă scuzaţi pentru un singur lucru – pentru că nu am negociat cu partidele. Dacă aş fi acceptat să negociez cu partidele modul în care să se desfăşoare lucrurile în administraţia centrală, azi nu aş fi fost suspendat. Nu am făcut-o, nu o voi face şi mă întorc la popor“, a declarat preşedintele în strigătele mulţimii, care îi cerea să nu demisioneze, potrivit NewsIn.
Traian Băsescu le-a cerut manifestanţilor adunaţi în Piaţa Universităţii să se exprime „cu calm, civilizat, să nu degenereze în acte de violenţă“. „Vă rog mult ca după această întâlnire să ne manifestăm civilizat, pentru că electoratul meu vrea România modernă. Forţa poporului se vede la vot. Aceasta este modalitatea de a ne manifesta într-o democraţie“, a spus Băsescu.

Avertisment împotriva dezinformărilor

Preşedintele a spus că miza suspendării sale şi a îndepărtării Monicăi Macovei este stoparea reformei în justiţie şi schimbarea procurorilor. „Refuzăm (schimbarea procurorilor – n.r.) pentru că a venit timpul ca în România să se facă dreptate“, a subliniat şeful statului. „Vor fi mulţi oameni care să vă spună tot felul de minciuni la televizor“, i-a avertizat Băsescu pe cei adunaţi în Piaţa Universităţii. El le-a promis că, după predarea puterii către Nicolae Văcăroiu, se va întâlni cu cetăţenii pentru a discuta despre guvernare. „Cu siguranţă vom avea ocazia să ne întâlnim la vot pentru a patra oară“, a adăugat el. Traian Băsescu l-a chemat pe scenă pe liderul PLD, Theodor Stolojan, pe care l-a prezentat mulţimii. „Vreau să mai vedeţi un prieten“, a afirmat preşedintele, ţinându-l pe Stolojan, care flutura un drapel cu stema decupată, aşa cum obişnuia să facă, la mitinguri, defuncta Alianţă DA PNL-PD. Discursul lui Băsescu a fost întrerupt de sloganuri anti-Tăriceanu şi de huiduieli când preşedintele a pronunţat numele lui Văcăroiu şi al lui Voiculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU