8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEurogara Craiova, gata la toamnă

Eurogara Craiova, gata la toamnă

Lucrările la eurogara din Craiova începute în urmă cu doi ani sunt pe ultima sută de metri, inaugurarea fiind preconizată în septembrie.

Condiţiile ca în Occident, râvnite ani de-a rândul de călătorii care treceau prin gara din Bănie, vor deveni realitate din această toamnă. Eurogara va fi inaugurată în luna septembrie, data la care vor fi cheltuite 2,2 milioane de euro, valoarea la care a ajuns investiţia. Până atunci, cei care trebuie să îndure efectele modernizării gării sunt călătorii. Parapeţii improvizaţi care împânzesc locaţia de aproximativ doi ani au devenit parte integrantă a peisajului. Călătorii care tranzitează gara din Craiova sunt nemulţumiţi de ritmul în care s-au desfăşurat lucrările de modernizare.
„Trec săptămânal pe aici pentru că am serviciul la Caracal. Din vara lui 2005 este un adevărat calvar. Iarna e frig, iar vara te sufoci de la praful de la lucrări. În condiţiile date, nu ştiu cum ar putea să ne menajeze pe noi, dar ar fi trebuit să grăbească lucrările. Poate şi firma care se ocupă de reabilitare are probleme cu finanţarea“, a menţionat Viorel Mirea, călător.
După modernizare, gara din Craiova va avea tocărie din PVC, în timp ce sălile de aşteptare vor fi transformate în spaţii comerciale moderne. La standarde demne de un oraş din Uniunea Europeană se va ridica şi restaurantul din incinta eurogării, care va fi reamenajat.

Lucrările sunt în grafic

În timp ce călătorii se plâng de condiţiile din ultimii doi ani, conducerea CFR Craiova susţine că lucrările sunt în grafic, urmând să fie finalizate la data preconizată. Directorul instituţiei, Viorel Scurtu, a menţionat că nu au fost probleme în ceea ce priveşte consolidarea şi reabilitarea gării, aşteptându-se ca în toamnă să le poată oferi călătorilor condiţii europene. Încrezător s-a arătat şi directorul SC CAVI IMEXCO SRL, firma subcontractantă a lucrărilor de modernizare a gării, licitaţia fiind câştigată de HF WIEBE Gmb&Co. KG din Germania. „Întârzieri nu vor fi deoarece am reuşit să ne mobilizăm pentru a ne încadra în program. În unele cazuri, au apărut lucrări neprevăzute“, a declarat Viorel Călin, directorul SC CAVI IMEXCO SRL. Banii necesari reabilitării gării din Craiova provin dintr-un împrumut făcut la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în schemă fiind introduse toate cele trei corpuri de clădiri care alcătuiesc gara din Craiova. Şi reprezentantul firmei consultante care supraveghează proiectul, EUROIMMO STAR TRANSRAIL Belgia, Izabela Băcaru, a menţionat că lucrările sunt calitative, până în prezent neexistând probleme la acest capitol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS