10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlba-neagra cu pieţele Băniei

Alba-neagra cu pieţele Băniei

Nici în 2007 autorităţile craiovene nu vor reuşi să-şi ducă la bun sfârşit planurile la capitolul pieţe, optând să mizeze pe investiţii abia în 2008.

Craiovenii se vor vedea nevoiţi şi anul acesta să-şi pună pofta în cui, atunci când vine vorba să cumpere din pieţe noi. Pasenţele administraţiei locale, la acest capitol, nu au dat roade nici în 2007, edilii văzându-se nevoiţi să amâne planurile de inaugurare pentru anul viitor, asta dacă între timp nu vor apărea cine ştie ce probleme. Mai-marii urbei justifică întârzierea de mai bine de un an prin birocraţia care le-a cam dat de furcă, făcând inutile eforturile lor de a iniţia lucrările. Unul dintre cele mai mediatizate planuri, al pieţei din cartierul Brestei, este preconizat a fi finalizat abia în primăvara lui 2008.
„Am avut bani alocaţi pentru construirea ei încă de anul trecut. 1,2 milioane lei, atât costă realizarea amplasamentului din Brestei. Dacă atunci am întâmpinat probleme cu terenul, acum suntem întârziaţi de procedurile de licitaţie. Avem aprobate de consiliul local proiectul tehnic (PT) şi execuţia“, a precizat Gheorghe Călinoiu, directorul Serviciului de Administraţie a Pieţelor şi Târgurilor (SAPT). Şeful serviciului a subliniat că, în aprilie, va avea loc licitaţia pentru alegerea firmei care va întocmi PT. Din cauza termenelor destul de îndelungate, în cazul alegerii unui câştigător, licitaţia pentru execuţia lucrării va fi finalizată, cel mai devreme, la sfârşitul lunii iulie. Călinoiu este de părere că o lucrare de o asemenea anvergură va dura cel mult opt luni. Printr-un calcul simplu, scăzând lunile de iarnă în care nu se poate lucra, piaţa va fi predată la cheie în luna mai 2008. Târziu, recunoaşte şi Gheorghe Călinoiu, care este de părere că problemele sunt abia la început.

Uite piaţa, nu e piaţa

Într-o situaţia incertă se află alte două pieţe, respectiv cea din 1 Mai şi cea din Lăpuş, pentru care municipalitatea craioveană ar fi trebuit să identifice două amplasamente. Nici aici planurile de acasă nu au coincis cu cele din teren, edilii având parte de un nou eşec, reprogramând potenţialele investiţii tot pentru 2008. Angajaţii SAPT nu mai mizează de câteva luni pe pieţele de la Gară şi Brazdă. Pentru piaţa din zona Gării, planurile administraţiei sunt cât se poate de clare, urmând ca aceasta să dispară treptat, iar cea din Brazdă se află încă în litigiu. Pieţele îşi vor pierde avizul Direcţiei Sanitar-Veterinare Dolj dacă nu vor fi făcute investiţii pentru raionul de lactate, cel târziu în luna mai. „Situaţia nu e foarte limpede în cazul lor şi nu vrem să riscăm, să facem investiţii degeaba. Aşteptăm să vedem decizia edililor şi apoi, dacă vor fi păstrate, vom achiziţiona vitrine frigorifice şi vom amenaja spaţiile corespunzător“, a adăugat Călinoiu. Edilii vor face investiţii în raioanele de lactate în Piaţa Centrală, unde cumpărătorii craioveni vor avea condiţiile ca la carte cerute de Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS