16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Zoo se poartă doamnele în vârstă

La Zoo se poartă doamnele în vârstă

Împart de mai multă vreme aceeaşi casă, s-au acceptat mai greu, dar astăzi se iubesc parcă mai mult decât oricând, căci au aflat şi ei, de mâine soarta i-ar putea separa.

Locuiesc în văzul lumii, dar asta nu-i împiedică să-şi arate în fiecare zi dragostea ce şi-o poartă. Nu se stingheresc nici de privirile indiscrete ale vizitatorilor care le mai aruncă printre gratii vreun biscuite sau vreun pufuleţ. Ba, mai mult, se bucură de fiecare secundă pe care o petrec împreună, căci cine ştie cât de aproape e ziua aceea în care destinul îi va separa.

Cazuri şi necazuri în dragoste

„Vedetele“ sunt ei, Adam şi Eva, jaguarii care de mai bine de patru ani împart aceeaşi cuşcă. S-au mutat la Craiova, în casa care astăzi le-a devenit cămin, pe vremea când erau doar de mărimea unui căţel. Atunci şi-au luat şi numele acestea. Îngrijitorii i-au îndrăgit din prima clipă, chiar dacă ei nu sunt sociabili. Poate chiar mult prea morocănoşi. De abia s-au acceptat unul pe altul, căci ea, Eva, e foarte mândră, iar el, Adam, nu vrea să lase atât de uşor garda jos. Au ajuns totuşi la un compromis: îşi respectă unul altuia tabieturile şi mofturile, ba mai mult uneori se mai şi iubesc. O fac discret, căci nu vor să-şi strice imaginea de duri. Plecăm lăsând în urmă imaginea unor îndrăgostiţi, ce pozează în durii Grădinii Zoologice. Ceva mai încolo, câteva cuşti mai la stânga, un alt cuplu: leii Danny şi Zâna. El constănţean, ea moldoveancă din Tecuci. Se iubesc mult, dovadă şi cele trei fetiţe ale lor. O familie fericită. O Zână supusă, care ştie că atunci când Danny e supărat trebuie să-şi vadă de treburile gospodăreşti, adică să-şi lingă labele. După ce spiritele se calmează şi Danny se hotărăşte să aducă liniştea în cămin, ea se duce timid spre el şi îl atinge uşor. Semn că totul a revenit la normal. Nici la masă nu-l supără. Îl lasă să-şi aleagă bucata cea mare. În fond, ei nu-i trebuie prea multă carne, căci e încă la modă doamna suplă. Şi în plus, nu ar înlocui cu nimic supleţea cu imaginea dizgraţioasă pe care ţi-o dau straturile de grăsime. Vecinii lor, tigrii Sandokan şi Sasha, prietenii lor de-o viaţă. Sunt moldoveni ca şi Zâna, din Bârlad veniţi, aşa că vorbesc aceeaşi limbă.  Nici la ei în casă lucrurile nu sunt cu mult diferite. E drept că Sasha e ceva mai dură cu Sandokan, care lasă deseori capul în jos şi îşi ascultă respectuos soţia. De multe ori, Zâna râde spunând că „acolo cântă găina“. Poate şi de aceea Danny nu priveşte cu ochi buni familia vecină, căci el e de modă veche, nu acceptă egalitatea între sexe, aşa că de multe ori în excesele de furie le aruncă şi lor câteva răgnete „dulci“. Aka şi Rocky, copii tigrilor, par să calce pe urmele bătrânilor şi la ei modernismul e al putere. „De viziuni noi de viaţă. Cine să le mai înţeleagă?“, mărâie în stilul caracteristic Danny.

Junii caută doamne „coapte“

Cupluri, cupluri. Armonie, ar spune unii privindu-i pe urşii Nicolae, nume moştenit de la bunicul, bătrânul urs care locuia în ţarcul rotund din parc, şi care s-a dus, răpus fiind de bătrâneţe şi Dida, partenera lui, cum împart portocalele primite la micul dejun. El are trei ani, ea patru. Şi-a dorit tot timpul alături o doamnă mai „coaptă“ la minte. Şi visul i-a fost îndeplinit, a venit ursoaica Dida, cea care corespunde standardelor sale. Se alintă deseori spre amuzamentul celor care vin să bată parcul la picior. Lumea îi iubeşte, iar ei ştiu asta şi le oferă de fiecare dată un spectacol pe cinste. Numerele lor includ statul în două labe şi câte alte momente de tandreţe. Câteva cuşti mai încolo, vecinul mistreţ. Şi el şi-a ales parteneră mai în vârstă, ea are cinci ani, el, Gorgo, patru ani. O tendinţă la modă, de care a auzit şi el, cerbul carpatin, aşa că le-a şoptit îngrijitorilor dorinţa sa. Şi ca printr-o minune Floricel, căci acesta e numele cel poartă, a primit cadou o parteneră mai în vârstă. Şi masculul acvila, Bebe, strigă în gura mare, că are şi el soaţă mai în vârstă, asta ca să-l facă învidios pe vecinul de alături: masculul maimuţă, care după ce şi-a disputat supremaţia cu celălalt mascul din aceeaşi rasă s-au trezit că împarte cuşca cu o fetişcană. O maimuţică şturlubatică, care nu face doi bani la casa omului. De, fiecare cu norocul lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS