24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎmpăcare imposibilă între Băsescu şi Tăriceanu

Împăcare imposibilă între Băsescu şi Tăriceanu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pe care îl va publica mâine ziarul Cotidianul, că va merge la şedinţele noului guvern dacă va avea ceva de spus şi că nu există cale de împăcare cu premierul, câtă vreme acesta este dependent de „influenţa oligarhilor“.
Şeful statului spune că este imposibilă o reconciliere cu premierul Călin Popescu Tăriceanu din cauza viziunilor diferite şi a ceea ce şeful statului numeşte „influenţele oligarhilor“ asupra primului-ministru. „Cred că suntem exponenţii a două tendinţe uneori diametral opuse. Eu, în relaţia cu guvernul, cu premierul, îmi doream modernizarea rapidă a statului, iar de cealaltă parte  mi-a apărut un premier care era dependent de influenţa oligarhilor, iar în această ecuaţie nu are cum să existe împăcare“, a declarat preşedintele.
„Noi putem opta acum să evoluăm în capitalism cu o oligarhie, care înseamnă concentrarea resursei financiare şi a deciziei politice în jurul celor care au bani, şi nu în jurul celor care votează, sau avem posibilitatea să determinăm desprinderea oligarhilor generaţi de tranziţie de influenţa politică“, a conturat Băsescu posibilităţile de evoluţie a politicii româneşti.
„Este clar că opţiunea mea este desprinderea oligarhilor generaţi de tranziţie de decizia politică, de alcătuirea guvernelor, de facerea legilor“, a precizat şeful statului. Întrebat dacă va participa la şedinţele de guvern de acum înainte, şeful statului a răspuns: „Sigur că da“. „Mă voi duce, îmi voi face atribuţiile de şef de stat şi nu voi înceta să critic ceea ce nu se face. Sigur, acum guvernul este într-o perioadă de respiro“, a mai spus Traian Băsescu.
                         

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS