27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRâul Jiu a înghiţit trupul unui copil

Râul Jiu a înghiţit trupul unui copil

Un copil de 14 ani a fost găsit ieri mort după ce echipele de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj l-au căutat timp de două zile. Băiatul dispăruse fără urmă, după ce de Paşti a intrat să se scalde în zona barajului de la Târgu Jiu.
Dispariţia elevului Viorel Nicolae Niţă a fost anunţată pe 8 aprilie, moment din care echipele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au început să-l caute imediat. După ce a luat masa, băiatul a plecat împreună cu doi prieteni să se plimbe pe marginea râului Jiu, în zona barajului din amonte de Târgu Jiu. Pentru că era destul de cald pentru o zi de primăvară, tinerii s-au gândit să încerce să facă o baie. Primul care a intrat în apele reci ale râului Jiu a fost Viorel Nicolae Niţă, care a început să înoate şi să se aventureze în larg. După câteva minute, trupul băiatului a dispărut sub apele negre ale lacului de acumulare.

Căutări îngreunate

Disperaţi că au rămas fără prieten şi îngrijoraţi că băiatul s-ar fi putut îneca, cei doi micuţi rămaşi la mal au început să strige după ajutor. Unul dintre băieţi chiar a intrat în apă, în încercarea de a-l căuta pe cel dispărut, dar a ieşit imediat, temându-se că ar putea fi şi el înghiţit de ape. La faţa locului s-au adunat mai mulţi târgujieni, alertaţi de ţipetele deznădăjduite ale copiilor. În zonă a sosit şi poliţia, precum şi un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu o barcă pneumatică. Pentru că nu reuşeau să-i găsească trupul, pompierii au solicitat ajutorul unui echipaj de scafandri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS