10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrtodocsii si catolicii au sarbatorit Pastele

Ortodocsii si catolicii au sarbatorit Pastele

„Hristos a Inviat din morti, cu moartea pre moarte calcând si celor din morminte viata daruindu-le!“. Intreaga lume crestina a sarbatorit sâmbata spre duminica Invierea Domnului.

Mii de credinciosi craioveni, atât ortodocsi, cât si catolici, au mers sâmbata seara sa ia Lumina si sa traiasca bucuria Invierii lui Hristos. S-au adunat piosi in fata lui Dumnezeu pentru a marturisi intr-un glas ca „Hristos a Inviat!“. Copii, tineri si vârstnici s-au strâns deopotriva la toate bisericile craiovene, asteptând Miracolul Invierii Domnului. Sfintele Sarbatori Pascale reprezinta ziua in care, sfarâmând portile iadului, Hristos a Inviat din mormânt „si dusmanul cel mai mare al omului, moartea, a fost biruit“. Invierea Domnului ne reveleaza esenta credintei noastre, nadejdea de a fi impreuna cu Dumnezeu, de a fi partasii vietii Lui celei vesnice.

Mii de credinciosi la Catedrala Sfântul Dumitru

La Catedrala Mitropolitana Sfântul Dumitru din Craiova mii de crestini au participat la slujba de Inviere, oficiata de un sobor de preoti in frunte cu Inalt Prea Sfintia Sa Mitropolitul Olteniei Teofan Savu. Platoul din jurul catedralei a fost neincapator pentru credinciosii veniti la biserica. Craiova a fost luminata in acest an, in noaptea Invierii, de lumânarile aprinse purtate in mâini de credinciosi. Inca de la orele serii si pâna spre dimineata, miile de credinciosi au asteptat momentul sfânt, au intins mâinile pentru a lua „lumina din lumina“, au rostit impreuna Hristos a Inviat, s-au rugat si au multumit Domnului, au asteptat sa fie binecuvântati cu mir si sa ia Pasti. Atmosfera coborâta parca din ceruri, zeci de lumânari lasate sa arda pe marginea drumului, pe pamânt. Apoi, de jur imprejur auzeai salutul pascal al crestinilor: „Hristos a Inviat!“-„Adevarat a Inviat“.

Si crestinii catolici au sarbatorit Invierea Domnului

Si Biserica catolica „Sfântul Anton“ din Craiova a fost neincapatoare pentru sutele de credinciosi veniti la Sfânta Slujba de Inviere a Domnului Iisus Hristos. Rugaciunile, corul, predicile si cântecele rostite cu mare simtamânt de preotii bisericii au facut din Sfânta Slujba un moment de emotie si bucurie.

Preotii i-au indemnat pe credinciosii prezenti sa se lepede de pacat si sa-l primeasca pe Hristos in inimile lor.

Traditiile credinciosilor catolici nu sunt diferite de cele ale ortodocsilor, Pastele fiind sarbatorit tot cu oua rosii, miel, pasca si cozonac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII