11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSefii de clinici, paznici la apometre

Sefii de clinici, paznici la apometre

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova intentioneaza ca dupa incheierea contractelor cu sefii fiecarei clinici sa impuna si o economisire a apei, pentru eliminarea pierderilor. Aceasta masura vine in contextul in care factura spitalului la apa se apropie de un miliard de lei pe luna, iar in multe bai din saloane robinetele si instalatia de apa sunt defecte, iar apa curge nonstop. Factura la apa pe luna februarie a fost de 89.000 de lei, o suma de bun-simt pentru directorul administrativ al spitalului, Petre Iordache, care sustine ca o unitate sanitara atât de mare trebuie sa aiba si un consum de apa pe masura.


La realizarea acestui consum, deloc de neglijat, contribuie si apa care se curge nonstop prin tevile sparte si robinetele defecte cu care este „inzestrat“ fiecare din cele zece etaje ale cladirii. Iordache a recunoscut ca sunt pierderi, dar a spus ca in curând acestea vor fi de domeniul trecutului.


„Spitalul are 36 de ani, iar conductele pe verticala nu au fost inlocuite niciodata. Totusi, acum avem un proiect de inlocuire a acestor conducte, care a costat aproximativ doua miliarde de lei si speram ca in curând sa rezolvam si aceasta problema“, a spus Iordache.


Innoirea conductelor nu va garanta insa ca instalatiile vor fi si functionale. Este posibil insa ca situatia sa se schimbe. Conducerea spitalului se pregateste de semnarea contractelor de administrare cu sefii de clinici. Dupa incheierea acestor contracte, luna aceasta, clinicile va trebui sa se gospodareasca singure.


Directorul administrativ sustine ca utilitatile nu vor mai fi platite pe tot spitalul, ca pâna acum, iar clinicile vor avea tot interesul sa aiba propriul sistem de contorizare, pentru a reduce pierderile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS