10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMantog se vede schimbat de la SNLO

Mantog se vede schimbat de la SNLO

Posibila iesire de la guvernare a democratilor a incins spiritele pe esichierul politic din Gorj, Ionel Mantog, liderul democratilor gorjeni, vazându-se inlocuit din functie, in cazul trecerii in opozitie.


Democratii au inceput sa isi faca griji daca isi vor mai pastra scaunele in cazul in care nu vor mai fi la guvernare. In timp ce liderii democratilor gorjeni vad o posibila sustinere a unui guvern minoritar de catre PSD, pesedistii, prin vocea deputatului Victor Ponta, sustin ca liberalii nu au suficienti oameni pentru a conduce singuri si ca pesedistii nu vor vota un guvern monocolor. Intre cei posibil inlocuiti se afla sefii Complexurilor Energetice de la Rovinari si Turceni, Ilinca si Dondera, precum si sefii de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan si Ionel Mantog, director economic. „Polul“ democrat de la Inspectoratul Scolar Judetean ar putea fi afectat, PD fiind reprezentat la aceasta institutie de prim-vicepresedintele Liviu Andrei, precum si de inspectorul general adjunct Gheorghe Mitescu. Alt sef de institutie descentralizata care a impartasit ideile democrate este Ion Iliuta de la Directia Sanitar-Veterinara. Cea mai grea pierdere suferita de catre democrati o reprezinta SNLO, unde acestia si-au exercitat cel mai mult influenta.


Mantog se vede primul schimbat


Ionel Mantog este convins ca liberalii gorjeni nu au suficienti oameni pentru a-i pune in functiile care vor fi lasate libere de democrati. Acesta intrevede o colaborare strânsa intre PSD si PNL, in ceea ce priveste impartirea functiilor si actul de guvernare: „Daca vorbim de un guvern minoritar PNL – UDMR, vorbim de o sustinere parlamentara de 18%. In ceea ce priveste reprezentativitatea, ambele nu ating in sondaje 18%. Ce reprezinta UDMR la Gorj? Ce reprezinta PNL? Ce facem, inventam? In plan general, toata conducerea o sa apartina PNL. Nu are oameni, resurse. O sa apeleze la alti oameni si PSD doreste acest lucru. PSD va avea varianta implicarii la guvernare si nu numai in esaloanele doi si trei. Va deveni partidul dominant. Intr-o perioada de timp data, ce face PSD cu PD acum va face si cu PNL. Nici Ilinca, nici Dondera de la complexuri nu sunt de la partide. Doar Burlan, de la SNLO. Dar ce poti sa schimbi la complexuri? La Rovinari, de exemplu, toti sunt de la PC si fosti la PSD. Teoretic, ar trebui retrasi numai ministrii, daca este scos PD de la guvernare, dar ne asteptam si la alte schimbari, primul schimbat din functie putând fi chiar eu“, a afirmat Mantog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS