10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaude la adresa militarilor români

Laude la adresa militarilor români

Militarii români din Afganistan au primit o misiune importanta intr-o zona principala de conflict, se arata intr-un reportaj realizat de jurnalistul Denis Gray de la Associated Press. Reportajul, preluat de cele mai importante publicatii din lume, lauda activitatea Batalionului 812 Infanterie „Soimii Carpatilor“, care are in grija securizarea autostrazii A1, ce face legatura intre capitala Kabul si orasul Kandahar. In reportajul corespondentului de la Associated Press se afirma ca România este printre cele sase state din Afganistan care nu au ezitat sa-si mute trupele de la proiectele de reconstructie, din zone mai sigure ale tarii, catre regiunea sudica unde continua sa se inregistreze violente. Securizarea autostrazii A1 nu este o operatiune lipsita de riscuri, mai ales ca talibanii incearca sa recucereasca drumul si sa reia controlul asupra provinciei Kandahar. Prezenta soldatilor români in aceasta zona fierbinte reprezinta un exemplu pentru celelalte state NATO care ezita sa-si trimita militarii in zonele principale de conflict cu rebelii afgani, se arata in reportajul Associated Press.


Batalionul 812 Infanterie „Soimii Carpatilor“ a reusit, prin eforturile depuse, sa securizeze regiunea Zabul si, mai ales, sa asigure un trafic in siguranta pe autostrada A1. Corespondentul Associated Press, care i-a urmarit atent pe cei cinci sute de soldati români din regiune, are numai cuvinte de lauda pentru acestia si spune ca unitatea româna este chiar mai eficienta in lupta decât unele americane.


România are in Afganistan 865 de militari in cadrul fortei internationale de securitate – ISAF, aflata sub comanda NATO, si in cadrul operatiunii Enduring Freedom, aflata sub comanda armatei americane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS