27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de joburi la taraba

Sute de joburi la taraba

Intri in cladirea Universitatii din Craiova si iei la rând standurile, cautând o oferta care ti se potriveste. Depui CV-ul acolo unde ai gasit jobul ideal si te inarmezi cu speranta si rabdare. Aceasta este reteta unei vizite de succes la târgul de joburi organizat zilele acestea in holul Universitatii din Craiova.


Conventia Organizatiilor Studentesti (COS) Craiova a pus pentru prima data fata in fata studentii si angajatorii olteni, care si-au prezentat oferta de locuri de munca. Promoteri, reprezentanti vânzari, programatori, ingineri, bancheri, translatori, medici sau chiar cercetatori, joburi de birou in tara, sau chelneri, vânzatori si receptioneri in strainatate – studentul craiovean a avut de unde sa isi aleaga un loc de munca potrivit cu vârsta, pregatirea sau timpul pe care il are la dispozitie. „Acest târg a aparut ca un raspuns la solicitarile firmelor care cer experienta absolventilor de facultate si totodata o mâna de ajutor pe care o dam studentilor. Cele zece firme care participa la acest târg ofera peste 280 de locuri de munca adresate studentilor si 800 de joburi pentru absolventi. Am adus aici firme care cauta forta de munca si nu se prezinta doar pentru a-si face reclama si a imparti fluturasi, una din conditii fiind ca angajatorii participanti sa selecteze minimum trei studenti. Pe parcursul celor doua zile de târg, peste doua mii de studenti au trecut pe la standurile firmelor si s-au interesat sau au depus CV-uri, asa ca putem spune ca exista un interes de ambele parti“, a explicat Dana Pruna, presedinta COS Craiova. Cele mai vizitate standuri au fost cele ale companiilor Orange si Pirelli, firme care s-au prezentat la târg cu o oferta bogata de locuri de munca. „Am primit peste 60 de CV-uri si chiar am vazut câtiva studenti de care compania noastra este interesata, pentru ca noi cautam ingineri programatori care sa stie foarte bine limba engleza. Le oferim tinerilor posibilitatea de a face practica la noi in companie, iar cei din ultimul an pot sa isi faca proiectul de diploma aici“, a spus Ramona Tudoroiu, reprezentant al Departamentului de Resurse Umane al companiei Pirelli.


„Studentii au nevoie de experienta ca sa aiba cu ce umple un CV“


Fie ca au venit la târg pentru a-si gasi un loc de munca, fie din simpla curiozitate, studentii craioveni au vazut in acest fel ce meserii sunt cautate pe piata muncii si ce inseamna un job intr-o companie mare. „Este foarte important pentru noi sa avem un astfel de contact cu angajatorii pentru ca aflam ce pregatire trebuie sa ai ca sa obtii un loc de munca si care sunt pretentiile firmelor. Am vazut ca sunt oferte pentru toti, si pentru cei mici, si pentru absolventi, asa ca poti incepe cu un part-time in cadrul firmei, ca apoi sa devii angajat cu drepturi depline. Oricum ar fi, studentii au nevoie de experienta ca sa aiba cu ce umple un CV“, a spus Mihaela Paduraru, studenta in anul II la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Craiova. Nici un student nu a plecat cu mâna goala de la prima editie a târgului de joburi de la Universitate. Daca unii au depus un CV si au plecat cu speranta unei angajari, altii s-au ales cu un CV facut gratis de organizatori si s-au informat despre ce joburi exista. Toti s-au ales cu mape, pixuri, carnetele sau accesorii pentru telefoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS