Acasă Actualitate Presedintele i-a cerut premierului sa rezolve situatia politica

Presedintele i-a cerut premierului sa rezolve situatia politica

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca i-a cerut premierului Tariceanu, dupa sedinta CSAT, sa rezolve cât mai repede situatia politica, preferabil inainte de Paste.


Presedintele a dezvaluit ca, dupa terminarea sedintei CSAT, i-a oprit pe acei membri care sunt si oameni politici si le-a transmis rugamintea de a rezolva situatia politica mai repede.


„Actuala situatie – iese PD, nu iese PD, se formeaza o noua majoritate parlamentara, nu se formeaza – creeaza confuzie“, a spus presedintele, subliniind ca rezolvarea tine de premier.


„Am rugat sa se puna capat rapid, printr-o decizie, acestei situatii. Am rugat sa se faca atât de repede cât se poate, daca s-ar putea chiar azi ar fi foarte bine. Intârzierile si mai ales o amânare pâna dupa sarbatori ar fi foarte daunatoare“, a explicat seful statului.


Acesta a precizat ca nu a mai facut nici un demers dupa scrisoarea adresata partidelor ca urmare a consultarilor, „pentru ca era evident ca una dintre cele doua solutii era cea corecta“. Presedintele a adaugat ca atunci când, la bilantul SRI, a respins negocierile, nu s-a referit la cele dintre partide, ci la faptul ca el nu negociaza pentru el cu nimeni, „nici macar cu cei de la PD“, votul din parlament.

Exit mobile version