10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresedintele i-a cerut premierului sa rezolve situatia politica

Presedintele i-a cerut premierului sa rezolve situatia politica

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca i-a cerut premierului Tariceanu, dupa sedinta CSAT, sa rezolve cât mai repede situatia politica, preferabil inainte de Paste.


Presedintele a dezvaluit ca, dupa terminarea sedintei CSAT, i-a oprit pe acei membri care sunt si oameni politici si le-a transmis rugamintea de a rezolva situatia politica mai repede.


„Actuala situatie – iese PD, nu iese PD, se formeaza o noua majoritate parlamentara, nu se formeaza – creeaza confuzie“, a spus presedintele, subliniind ca rezolvarea tine de premier.


„Am rugat sa se puna capat rapid, printr-o decizie, acestei situatii. Am rugat sa se faca atât de repede cât se poate, daca s-ar putea chiar azi ar fi foarte bine. Intârzierile si mai ales o amânare pâna dupa sarbatori ar fi foarte daunatoare“, a explicat seful statului.


Acesta a precizat ca nu a mai facut nici un demers dupa scrisoarea adresata partidelor ca urmare a consultarilor, „pentru ca era evident ca una dintre cele doua solutii era cea corecta“. Presedintele a adaugat ca atunci când, la bilantul SRI, a respins negocierile, nu s-a referit la cele dintre partide, ci la faptul ca el nu negociaza pentru el cu nimeni, „nici macar cu cei de la PD“, votul din parlament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS