10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolivalenta, la mâna Concas

Polivalenta, la mâna Concas

Constructorul Salii Polivalente are mâna libera sa procedeze cum o sti mai bine pentru a demara lucrarile de refacere a obiectivului ars in 1994 si reabilitat doar in mica masura pâna in 2004.


Viteza cu care se misca, incepând de astazi, firma Concas SA Buzau este singurul indicator dupa care mai poate fi stabilit stadiul activitatii de refacere a Salii Polivalente din Craiova. Ieri, reprezentantii Companiei Nationale de Investitii (CNI), autoritatea care gestioneaza reabilitarea obiectivului, au facut o vizita de confirmare in Banie, asigurând autoritatile publice locale si pe constructori ca, de acum, Polivalenta e in mâinile lor. Directorul Concas SA Buzau, Ion Gagu, a declarat ca, in prezent, societatea se afla in tratative cu mai multi furnizori din Banie, pentru asamblarea componentelor structurii metalice.


„Mi-am luat o marja de doua saptamâni pentru incheierea contractului cu unul dintre furnizorii din Craiova, fiindca nu putem aduce elementele structurii metalice de la Buzau. Estimam ca la 1 septembrie 2007 structura metalica si acoperisul vor fi terminate, iar in mai-iunie 2008 va fi gata Polivalenta“, a spus Ion Gagu. Mentionam ca guvernul a avizat, prin comisia interministeriala, in februarie 2007 devizul general al lucrarilor – 61, 6 milioane de lei, din care 21, 6 milioane de lei sunt fonduri care trebuie alocate de Primaria Craiova. In acest an, sunt deja distribuite 21 de milioane din vistieria Ministerului Transporturilor pentru investitia la Polivalenta, potrivit primarului Craiovei, Antonie Solomon.


Bani cât pentru un stadion


Inca de la inceputul lucrarilor, in 1996, Polivalenta a fost supusa mai multor incercari de resuscitare si folosita in campaniile electorale. Ca in orice investitie pe bani grei, n-au lipsit scandalurile in care sa fie implicat constructorul – Coremi SA. De suferit au avut insa de fiecare data sportul craiovean si suporterii sai. Dupa alegerile din 2004, CNI, care primise in zestre Polivalenta de la fostul Minister al Tineretului si Sportului, a decis sa-l scoata din joc pe antreprenorul Coremi SA, mai ales ca acesta intrase sub supraveghere fiscala si nu mai avea drept sa ruleze banii statului. Cele 160 de miliarde de lei vechi repartizate pentru anul 2005 au fost blocate la minister, pâna in vara aceluiasi an, când CNI a anuntat ca da banii, dar ca va organiza si o noua licitatie. In toamna anului 2005 i-au fost incredintate lucrarile firmei SC Concas SA Buzau, doar ca, intre timp, nu numai ca s-au modificat normativele de specialitate si legislatia generala, care implicau modificarea structurii constructiei, dar au disparut devizele si proiectele Polivalentei, asa incât CNI n-a mai putut fundamenta noi alocatii bugetare. Inca un an de reproiectari si cautari de documente a trecut pâna când meseriasii au reusit sa puna cap la cap piesele jocului. Primarul Antonie Solomon spune ca in Craiova se putea face un stadion cu acesti bani, dar ca acum nu mai conteaza: „Cum s-au dus banii, Dumnezeu stie! Dar cred ca faceam un stadion de 20.000 de locuri. Acum trebuie doar munca. Atâta, munca! Firma Concas raspunde: bani are, proiect are“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS