10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStadionul Tineretului si-a gasit stapân temporar

Stadionul Tineretului si-a gasit stapân temporar

Stadionul „Tineretului“ din Craiova va fi folosit pe o perioada de cel putin un an de copiii de la Clubul Judetean Stiinta „U“ Craiova. Autoritatile doljene au hotarât sa dea baza sportiva in administrare institutiei din subordinea sa pentru a impiedica avansarea starii de degradare a acesteia.


Desi planurile pe termen lung in privinta stadionului aflat la cinci minute de centrul Craiovei vizeaza mai degraba valorificarea din punct de vedere comercial a suprafetei de 22.000 mp, cel putin pe timp de un an, stadionul va intra in grija conducerii de la clubul sportiv de copii si juniori, institutie pastorita de Consiliul Judetean Dolj. Mai-marii judetului au decis sa dea in administrare stadionul institutiei din subordinea lor dupa ce au constatat ca baza sportiva se afla intr-un stadiu avansat de degradare si are nevoie de reparatii imediate.


Juniorii folosesc doar terenul


Proiectul de hotarâre pentru transferul stadionului va fi dezbatut in urmatoarea sedinta de consiliu care va avea loc saptamâna viitoare, iar Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, a declarat ca termenul de un an fixat de executiv ar putea fi modificat in timpul sedintei. „Cineva trebuie sa aiba grija de acest stadion, trebuie sa ia in gestiune patrimoniul si era normal ca acest lucru sa-l faca o institutie din subordinea consiliului judetean care are tocmai acest obiect de activitate. Termenul de un an nu e batut in cuie pentru ca in timpul sedintei de saptamâna viitoare consilierii s-ar putea sa propuna prelungirea sau reducerea lui“, a spus Prioteasa.


Potrivit conducerii consiliului judetean, cele 11 grupe de copii si juniori pe care le are in prezent clubul nu vor folosi decât terenul de joc, nu si dotarile stadionului, acestea fiind, dupa parerea presedintelui Prioteasa, inutilizabile. „Oricum, copiii de la club nu vor folosi decât suprafata de joc si doar la antrenamente, pentru ca nu voi aproba niciodata desfasurarea unei competitii pe acest stadion. As aviza o competitie doar in conditiile in care s-ar rezolva problemele importante precum siguranta spectatorilor, pentru ca tribunele nu sunt sigure si lipsesc dotarile pentru echipe si arbitri. In acest moment insa, noi nu avem banii necesari pentru investitie“, a spus presedintele CJ Dolj. Clubul judetean asigura in prezent, la nivel national, cinci grupe de copii fara de care echipa Universitatea Craiova nu ar putea ramâne in prima liga.


Concursul de idei pentru stadion face tusa


Destinatia pe care o va lua Stadionul „Tineretului“, daca proiectul de hotarâre pentru darea in administrare va fi aprobat, nu este insa pe termen lung. Autoritatile planuiesc sa organizeze un concurs de idei pentru valorificarea bazei sportive preluate de curând de la o firma patronata de omul de afaceri craiovean Adrian Mititelu. In urma cu câteva saptamâni, vicepresedintele CJ, Constantin Dascalu, a declarat ca o solutie potrivita ar putea fi mutarea bazei sportive preluate prin protocol de la Agentia Nationala pentru Sport si construirea in locul stadionului a unui centru comercial, dat fiind faptul ca acesta nu poate fi adus la standarde europene decât cu o investitie foarte mare. Pâna in prezent, concursul de idei pentru valorificarea stadionului nu a fost demarat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS