14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMasini sub 10.000 de euro

Masini sub 10.000 de euro

Oferta reprezentantelor auto locale sufera la capitolul masini ieftine. Sunt disponibile putine modele noi cu pretul DDP (include TVA) sub 10.000 de euro. Bani putini inseamna motorizare mica si dotari la limita, insa filosofia dealerilor este ca pe piata se impune pretul.


Din gama Skoda, Fabia Avantaj cu motor de 1,2 litri are pretul cu TVA in jur de 9.000 de euro. Motorul dezvolta 55 de cai-putere si este conectat la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte. Pentru acest nivel de motorizare consumul mixt indicat de producator este de sase litri de carburant la 100 km. Elementele de design exterior includ barele vopsite in culoarea caroseriei, lampi de semnalizare laterale albe si faruri optice cu geam clar, care au rama interioara de culoare neagra. In privinta sigurantei, Fabia beneficiaza de airbag sofer full-size, imobilizator electronic si centuri de siguranta fata reglabile pe inaltime, iar centurile spate sunt in sistem de prindere in trei puncte. Coloana de directie este de asemenea reglabila pe inaltime si adâncime.


Fabia Avantaj vine cu o garantie de 24 de luni fara limita de kilometri, zece ani garantie la perforarea caroseriei prin coroziune, iar vopseaua este garantata trei ani. Taxa speciala de prima inmatriculare pe care trebuie sa o platiti daca alegeti acest model este de 137 de euro.


Opel Corsa


Noul Opel Corsa este disponibil in doua versiuni, cu trei si cinci usi, asemanatoare numai daca ne referim la platforma de constructie, la motoare si cutii de viteze. In functie de versiune, motorizare si nivel de echipare preturile variaza, incepând de la 9.150 de euro pâna la 16.200, cu TVA.


Opel Corsa Essentia, in varianta cu trei usi, cu motorizare de 1 si 1,2 litri costa 9.150, respectiv 9.850 de euro DDP la dealerul Opel local. Varianta cu cinci usi are un motor de 1 l care poate dezvolta 60 CP, pretul acesteia fiind de 9.500 de euro. Sunt disponibile numai motoare pe benzina cu trei sau patru cilindri, iar transmisia este manuala.


Consumul mediu de carburant este de 5,6 litri de benzina pentru motorizarea de 1 litru si 5,8 in cazul motorului de 1,2 litri. Dotarile acestei variante de Corsa „D“ includ ABS, airbag sofer-pasager, servodirectie electrohidraulica, preinstalare radio, display triple info, sistem de ventilatie, pachet fumatori, volan cu trei spite, bandouri laterale negre, grila fata cromata si jante de otel 14’’ cu pneuri 185/70 R14.


Alta versiune de Corsa, Enjoy, tot in varianta cu trei usi, se poate achizitiona cu 9.750 de euro DDP. In plus fata de Essentia, Corsa Enjoy beneficiaza de geamuri electrice fata, inchidere centralizata cu telecomanda radio, prima cheie pliabila, scaun sofer reglabil pe inaltime, coloana de directie reglabila inaltime si profunzime, bancheta spate fractionabila asimetric 60/40, mânere usi in culoarea caroseriei si jante de otel 15’’ cu pneuri 185/65 R15. In varianta cu cinci usi, pretul acestei versiuni trece cu putin peste suma de 10.000 de euro cu TVA.


Opel Agila


Din gama Opel, alta masina cu pret mai mic este Agila. Poate mai putin cunoscuta, Opel Agila are preturi de la 8.850 de euro, pentru varianta de baza, pâna la 10.770, cu TVA. Numai doua versiuni depasesc bariera de zece mii de euro, si anume Essentia de 1,3 litri cu 70 CP si Enjoy, cu motorul de 1,2 litri cu 80 CP. Dotarile pe care le include Agila Essentia sunt airbag sofer, servodirectie, kit de preinstalare radio, Info display, indicator interval service (30.000 km), filtru de polen, sistem de incalzire HVAC cu 4 viteze, lampi si faruri fata pentru ceata, pachet fumatori, oglinzi exterioare negre, jante otel 14’’. Maneta schimbatorului de viteze vine cu inel cromat. Agila Enjoy are in plus fata de Essentia radiocasetofon, trei tetiere spate, mânere usi interior cromate, mânere usi in culoarea caroseriei si inchidere centralizata cu telecomanda.


Toyota Aygo


Pentru cei interesati de masini japoneze, Toyota vine cu micul Aygo la un pret DDP de 8.602 euro pentru varianta cu trei usi si 9.899 de euro pentru Aygo Plus. Motorizarea pentru aceste modele este un propulsor de 1 litru, pe benzina, care dezvolta 68 CP si un cuplu maxim de 93 Nm la 3.600 rpm. Transmisia se face printr-o cutie manuala cu cinci raporturi, iar consumul mixt se situeaza in jurul valorii de 4,6 litri de carburant la suta de kilometri.


La capitolul siguranta, Aygo include airbaguri pentru sofer si pasager fata, airbaguri laterale fiind disponibile numai la Aygo Plus. Sistemul de frânare este servoasistat cu ABS si EBD, iar directia este asistata electronic. Dotarile includ aer conditionat cu reglare manuala si filtru de polen, volan ajustabil pe inaltime, radio-CD player, inchidere centralizata cu telecomanda radio si geamuri fata actionate electric.


Renault Clio Symbol


Renault Clio Symbol de
1,4 l 8V, cu 75 CP, vine in doua variante, Authentique si Expression, ale caror preturi cu TVA la dealerul local sunt 8.649, respectiv 9.750 de euro. Dotarile care intra in aceste sume sunt aerul conditionat cu reglare manuala, geamuri fata actionate electric sau centuri de siguranta fata reglabile pe inaltime, cu limitator de efort integrat. Oglinzile retrovizoare electrice, in ton cu caroseria, inchiderea centralizata a usilor cu telecomanda, proiectoarele de ceata, radiocasetofonul 4x15W codat, cu afisaj separat si satelit de comanda si servodirectia sunt alte dotari ale lui Clio pe care le include si varianta cu motor diesel. Pentru aceasta din urma pretul DDP este 10.000 de euro. Scaunul soferului reglabil pe inaltime si volanul reglabil sunt disponibile pentru Symbol in varianta de motorizare 16V, de 100 CP. Caroseria este garantata sase ani ca nu va rugini, iar vopseaua beneficiaza de 24 de luni de garantie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS