17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvaziune fiscala la firma lui Mititelu

Evaziune fiscala la firma lui Mititelu

Patru dintre apropiatii omului de afaceri craiovean Adrian Mititelu sunt cercetati pentru evaziune fiscala, pe motiv ca au „uitat“ sa vireze la bugetul de stat timp de cinci ani contributiile si impozitele retinute de la salariati.


Politistii doljeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au incheiat zilele trecute cercetarile in dosarul Evaziune la UPSROM, care viza o parte din ilegalitatile savârsite la firmele controlate de Adrian Mititelu. Oamenii legii au propus trimiterea in judecata a celor patru fosti administratori ai firmei UPSROM – Petre Riurean, Sorin Joavina (varul lui Mititelu), Iulian Siclitaru (partenerul de afaceri al patronului Universitatii Craiova) si Cristina Hrituleac – toti acuzati de evaziune fiscala, pe motiv ca, in perioada 2000 – 2005, au retinut de la salariati si nu au virat in termenele legale la bugetul general consolidat al statului impozitele si contributiile cu retinere la sursa. Conform anchetatorilor, prejudiciul este enorm si nerecuperat: 1.580.527 de lei (15,805 miliarde de lei vechi). Dosarul se afla acum pe masa procurorilor Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj.


Increngatura UPSROM


Firma SC UPSROM SA Petrosani, vizata de politisti in dosarul mentionat, a devenit cunoscuta in 2004, o data cu presupusa tranzactie prin care Adrian Mititelu ii ceda lui Staicu aceasta societate in schimbul echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cât de adevarata a fost tranzactia nu se stie. Cert este insa ca oameni apropiati lui Mititelu, inclusiv varul lui, s-au perindat intre timp pe la conducerea societatii. De fapt, firma are o istorie destul de ciudata. SC UPSROM SA Petrosani, infiintata in 1992, a fost radiata in 2002. Firma a devenit UPSRUEEM SA   Petrosani, locul ei fiind luat apoi tot de UPSROM SA, dar cu sediul in Craiova.


Politistii si comisarii de la Garda Financiara au avut ceva de furca pâna sa descâlceasca itele firmelor controlate de Adrian Mititelu, pentru ca, la un moment dat, existau simultan doua firme UPSROM SA – una cu sediul in Petrosani, iar alta in Craiova. UPSROM SA Craiova isi avea sediul acasa la Mititelu, printre administratorii ei numarându-se Siclitaru si Joavina, iar UPSROM Petrosani il avea printre actionari tot pe Siclitaru, dar si societatea SC UPSRUEEM SA Petrosani. La aceasta din urma pachetul majoritar de actiuni era detinut de UPSROM Petrosani.


Altfel spus, cele trei firme erau actionare una la cealalta si din când in când isi mai schimbau intre ele administratorii. Legatura dintre ele era atât de strânsa incât la adresa din strada Lunca nr. 115 Petrosani aveau punct de lucru UPSROM SA Craiova si UPSRUEEM SA Craiova, fiind totodata si sediul UPSROM SA Petrosani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU