10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi elevi vâlceni Doi elevi vâlceni

Doi elevi vâlceni Doi elevi vâlceni

David Gabriel Piriianu, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Alexandru Lahovari“, si Dumitru Catalin Piriianu, elev in clasa a IX-a la Colegiul National „Mircea cel Batrân“ din Râmnicu Vâlcea, au fost selectati pentru celebra universitate engleza Oxford. Ei au sustinut un interviu in direct bazat pe cunostinte generale de engleza si notiuni legate de istoria si civilizatia Angliei.


Cei doi frati sunt de opt ani la Centrul Ralex si il au ca profesor pe Radu Alexandrescu, unul dintre cei mai buni vorbitori de limba engleza din România, si nu numai. Cei doi elevi vâlceni vor sta o luna la Oxford, in perioada vacantei de vara, si vor trece prin toate rigorile prin care trece un student, iar la final vor sustine un examen si vor obtine un atestat. Cei doi au, pe lânga pasiunea pentru limba engleza, si aplecare spre matematica, fizica, informatica, sport si muzica.


Profesorii spun despre cei doi frati ca in viitorul apropiat vor fi considerati printre cei mai buni vorbitori de limba engleza din lume. David Gabriel si Dumitru Catalin Piriianu spera sa poata urma cursurile universitare intr-o tara din Europa si mai târziu sa imbratiseze o cariera diplomatica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU