11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDisparutii dau semne de viata

Disparutii dau semne de viata

Aproape toti minorii dati disparuti de parinti si-au anuntat familiile ca sunt teferi, dar ca este putin probabil sa se intoarca prea curând acasa. Politistii doljeni spun ca situatia cu care se confrunta este deosebita si ca semnalele primite de la copii se datoreaza, in mare parte, mediatizarii cazurilor de minori disparuti de catre Gazeta de Sud.


Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Dolj continua cercetarile pentru gasirea si readucerea acasa a patru minore. Trei dintre ele au fost date disparute de familii la inceputul acestui an, insa cea de-a patra nu a fost gasita nici pâna acum, desi a disparut de la domiciliu din luna mai a anului 2002.


Ultimele disparitii


Adriana Violeta Alexandru, de 17 ani, din Craiova, eleva in clasa a IX-a la Liceul „Ion Mincu“ din Craiova, a disparut pe 31 ianuarie de la domiciliul parintilor. Minora are circa 1,60 metri inaltime, parul saten, lung pâna la umeri, ochii caprui, sprâncene arcuite, fata rotunda.


Pe 23 februarie, parintii Ionelei Camelia Vaduva, de 17 ani, din comuna Farcas, judetul Dolj, au anuntat ca aceasta a plecat de acasa pe 26 ianuarie si nu a mai revenit. La data disparitiei tânara era imbracata cu pantaloni si scurta din blugi de culoare albastra, bluza portocalie, cizme negre, din catifea. Minora are 1,60 metri inaltime, parul saten, lung pâna la nivelul umerilor, ochii verzi si fata ovala.


Viorica Barbu a sesizat politia pe 5 martie ca fiica sa, Maria Doina Barbu, de 16 ani, din Craiova, a plecat de la domiciliu pe 30 ianuarie si nu a mai revenit. La data plecarii tânara era imbracata cu pantaloni de culoare albastra, geaca de culoare bleu, pulover negru cu guler inalt si incaltata cu cizme de culoare maro, lungi pâna sub genunchi. Are 1,55 metri inaltime, ochii caprui, par saten, lung pâna pe spate cu suvite vopsite blond, gura mica, buze subtiri.


Vesti prin telefon


Politistii doljeni spun ca in toate cele trei cazuri exista indicii ca minorele sunt bine si nu au cazut victime ale unor infractiuni. „In toate cele trei cazuri minorele si-au sunat parintii si le-au comunicat ca sunt bine, dar ca vor sa fie lasate in pace. Totusi, ele figureaza ca disparute in baza de date a inspectoratului si se continua cercetarile pentru gasirea lor. Mediatizarea acestor cazuri a avut efectul pe care am mizat de la inceput“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.


Adriana Violeta Alexandru si Ionela Camelia Vaduva si-au sunat parintii si le-au comunicat ca sunt bine, dar ca nu vor sa se intoarca acasa. Un indiciu mai clar a fost primit de politisti in legatura cu Maria Doina Barbu, care si-a sunat si ea mama, de pe un numar de Bucuresti, spunându-i ca nu se intoarce acasa curând. Cine poate da relatii despre locul in care se afla minorele este rugat sa anunte cea mai importanta sectie de politie sau sa sune la 112.


Disparuta de cinci ani


In baza de date a politistilor din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale figureaza inca o minora disparuta acum cinci ani. Ioana Padureanu, din Bailesti, a disparut de la domiciliu pe 12 mai 2002, atunci având 13 ani, 1,30 m inaltime, circa 40 kg, constitutie astenica, par negru, tuns scurt, fata ovala, ochii caprui. Desi n-au reusit sa o gaseasca pâna in prezent, politistii doljeni nu au abandonat cautarile. Exista indicii ca minora este in viata si ar fi casatorita sau ar trai in concubinaj cu un barbat de etnie roma, cu care ar umbla cu caruta prin tara, vânzând papuci de plastic.


Semnal


Acest material face parte dintr-o campanie GdS dedicata copiilor disparuti, maltratati sau abuzati. Daca aveti cunostinta despre astfel de cazuri le puteti semnala la redactie, la numarul de telefon 0251.413.100. Câteva secunde din viata dumneavoastra pot salva o viata!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII