11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Codasi la curatenie

Vazând ca locatarii craioveni nu le respecta munca, inspectorii administratiei locale au inceput sa imparta amenzi pentru nepastrarea curateniei.


Dupa ce le-au facut curatenie gratis, timp de câteva saptamâni, functionarii primariei s-au trezit zilele trecute ca asociatiile de proprietari nu dau doi bani pe munca lor si nu isi ingrijesc teritoriul. Campania initiata de municipalitatea din Banie la sfârsitul lunii ianuarie, nu a reusit sa ii impulsioneze pe craioveni nici macar sa pastreze curatenia din fata blocului. Potrivit sefului Serviciului Control Gospodarie Comunala, Dan Dobrescu, locatarii au ignorat eforturile depuse de reprezentantii administratiei locale si au continuat sa faca tot ceea ce stiu. Ingrijorati ca zonele pe care le „tratasera“ vor arata din nou ca o adevarata padure tropicala, asa cum a apreciat viceprimarul Gheorghe Nedelescu, functionarii s-au gândit sa ii invete minte pe cei certati cu bunul-simt si sa le dea o lectie. Inarmati cu chitantiere pentru amenzi, functionarii abilitati au dat o raita prin cartierul Valea Rosie, zona Nanterre si cartierul Lapus-Arges, unde tocmai terminasera curatenia. Mare le-a fost mirarea insa când au vazut cum aratau anumite strazi dupa ce chiar ei le aranjasera, in urma cu câteva saptamâni.


Sanctiunile au inceput sa curga


„In prima faza, am aplicat doar cinci amenzi, insa mai avem de controlat. Am ramas uimiti când am vazut ca gardurile pe care noi le darâmasem pentru ca nu aveau un aspect placut erau ca inainte, locatari blindându-le cu sârma ghimpata si fiare“, a explicat Dan Dobrescu.


Sanctiuni au fost aplicate si pentru ca asociatiile de proprietari au ignorat recomandarile primariei. „Când si-au ridicat acoperis au aruncat pietrisul care se afla acolo si il abandonasera exact lânga blocuri. I-am atentionat sa-l ridice, iar pe cei care nu au vrut i-am amendat“, a adaugat seful Serviciului Control Gospodarie Comunala.


Campania de curatenie de primavara continua, angajatii Serviciului Public de Salubritate si cei ai Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ actionând in aceasta saptamâna in cartierele Rovine si Calea Bucuresti.


„Speram ca in jur de 22 martie sa terminam zona cuprinsa intre strazile Fratii Golesti – Stefan cel Mare – Calea Bucuresti – Rocada. Chiar daca ne-am obisnuit ca locatarii sa nu ne dea nici o mâna de ajutor, desi este vorba de spatiul unde ei traiesc, vrem sa ii facem sa inteleaga ca este important ca macar sa mentina curatenia“, a declarat vicele Nedelescu.


Edilul a apreciat ca pâna in prezent cartierul in care inspectorii au avut cea mai mare bataie de cap, intâlnind si cea mai multa mizerie, este Valea Rosie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS