16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Moda ecologica

Copiii de gradinita din comuna doljeana Bucovat si elevii claselor primare din localitatile Palilula si Bucovat au organizat sâmbata o inedita parada de moda. Defilând pe holul scolii din localitate, prin fata a sute de profesori din toate colturile tarii, micutii au prezentat o colectie de haine realizate integral din materiale reciclabile. Spectatorii au putut vedea cu aceasta ocazie camasi si rochii din hârtie ori PVC, vestute din burete, o rochita de mireasa din hârtie si celofan, dar si accesorii din PET-uri ori din dopuri de sticle.


Creatoarea acestor costumatii este craioveanca Oana Dumitru, de profesie… jurista, dar fosta educatoare la gradinita din comuna. „Ideea mi-a venit mai demult, dar am pus-o in practica acum pentru ca de curând a avut loc la Scoala Bucovat o conferinta pe teme ecologice“, a declarat Oana Dumitru.


Prezentarea de moda a fost organizata in cadrul Simpozionului National cu tema „Cadrul didactic in contextul democratizarii vietii scolare“, organizat sâmbata la Scoala Bucovat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS